Grote carrièreswitch voor Erik Van Looy?: "Altijd al mijn grootste droom geweest om dit te mogen doen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Grote carrièreswitch voor Erik Van Looy?: "Altijd al mijn grootste droom geweest om dit te mogen doen"

Grote carrièreswitch voor Erik Van Looy?: "Altijd al mijn grootste droom geweest om dit te mogen doen"

De afgelopen dagen deden heel wat geruchten de ronde dat Erik Van Looy zou stoppen met ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar die hielp hij al snel de wereld uit. Voorlopig zeggen we de presentator nog geen vaarwel. Maar wie weet mogen we hem binnenkort wel in een andere gedaante op ons scherm verwelkomen.

Gisteren liet Erik Van Looy de langverwachte trailer voor het 21ste seizoen van ‘De Slimste Mens’, dat op 16 oktober van start gaat, op de kijkers los. Verrassend genoeg was de regie niet in zijn handen. Hij stal namelijk de show met een potje goed acteerwerk. “Het is nooit in me opgekomen die clip zelf te regisseren”, zegt de ‘Loft’-regisseur in Het Laatste Nieuws. “In die zin ben ik een typische man en kan ik maar één ding tegelijk”, lacht hij.

“Acteren dus, wat ik ook ieder jaar liever doe”, klinkt het bij Erik. Als het van hem afhangt, is acteren bovendien iets wat hij gerust wat vaker wil doen. “Met het gevaar om arrogant te klinken, maar ik droom van een hoofdrol in een film”, onthult de ‘De Slimste Mens’-presentator. “Een komedie, waar ik pruik en snor kan opzetten om iemand helemaal anders te worden. Ik meen dat, ja”, klinkt het resoluut.

"Ik wil Tom Waes zijn"

Erik Van Looy

Erik heeft al vaker kleine rollen gespeeld, maar voornamelijk als zichzelf. “En dat is plezant, maar ik denk dat ik een hoofdrol nodig heb om de kijker te doen vergeten dat ik het ben”, denkt de presentator erover. Een beetje zoals Tom Waes in ‘Undercover’, maakt Erik de vergelijking. “Bij hem is het helemaal gelukt om zijn rol als presentator te doen vergeten. Kortom, ik wil dus Tom Waes zijn. Maar ja, wie niet?”, lacht hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws