Het gaat van kwaad naar erger met Sven Pichal: familie deelt somber nieuws over Radio2-presentator Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Het gaat van kwaad naar erger met Sven Pichal: familie deelt somber nieuws over Radio2-presentator

Het gaat van kwaad naar erger met Sven Pichal: familie deelt somber nieuws over Radio2-presentator

Enkele weken geleden werd Sven Pichal opgepakt voor het bezit en verspreiden van beelden van kindermisbruik. Gisteren besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling dat hij de gevangenis nog niet mag verlaten. En dat valt de voormalige ‘De Inspecteur’-presentator volgens zijn omgeving bijzonder zwaar.

Zo vertelt zijn familie aan Het Laatste Nieuws dat de ex-radiomaker nog steeds “heel diep” zit. Sven Pichal zit op dit moment namelijk in een aparte cel in de gevangenis van Turnhout, waar hij geen contact heeft met andere gedetineerden. Bezoek ontvangt hij achter glas en ook voor de dagelijkse wandelingen binnen de gevangenismuren past de radiostem.

De verhoogde zelfmoordcontroles zijn intussen wel afgezwakt: zijn cel wordt niet meer om het kwartier gecontroleerd door cipiers. Pichal zou bovendien niet langer hebben aangedrongen om de gevangenis vroegtijdig te verlaten. De voormalige radiomaker wil nu vooral focussen op zijn herstel en zich laten opnemen in een instelling. Helaas zijn de wachtrijen erg lang en de plaatsen beperkt, waardoor hij dus nog even in zijn cel zal moeten blijven.

Eerste stappen richting herstel

Maar Pichal neemt het heft in eigen handen. In afwachting van de psychiaters die door de onderzoeksrechter werden uitgekozen, kreeg de ex-‘De Inspecteur’-presentator al bezoek van een psychiater die door zijn advocaten werd aangesteld. “Om de eerste fundamenten te leggen” voor zijn herstel, klinkt het in een persbericht. Over een maand beslist de raadkamer opnieuw over de eventuele verdere aanhouding van Pichal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws