Het loopt volledig fout voor Birgit Van Mol: "Ongeval tijdens opnames"

221029BIRGITVANMOLVTM
De zomervakantie van Birgit Van Mol begon dit jaar in mineur. Tijdens de opnames van ‘Het Vakantiehuis’ liep het volledig fout voor de presentatrice, met de nodige gevolgen van dien.
Naast ‘Telefacts’ presenteren krijgt Birgit Van Mol nog tal van andere opdrachten in de schoot geworpen. “Dat ik deze zomer opnieuw BV's mocht opzoeken in hun vakantiehuis was een droomopdracht”, zegt de presentatrice in Dag Allemaal. Maar een ongeluk is snel gebeurd. “Het bezoek aan Jan Verheyen is in mineur geëindigd.” Toen ze in de auto van de cameraploeg wilde stappen, botste ze namelijk met haar hoofd tegen de deurstijl.
“Met veel geweld, het was alsof ze met een baksteen op mijn hersens sloegen”, herinnert Birgit zich. “Ik hoorde ook mijn nek kraken en wist: dit is niet goed. En toen werd alles zwart.” Toch is de presentatrice er nog in geslaagd de avondopnamen te voltooien. “Daarna bleef ik twee dagen thuis, dan pas ging ik naar de dokter”, vertelt ze verder. Het verdict? Een hersenschudding en een whiplash.

Atypische vakantie

De dokter schreef meteen platte rust voor. “Ik heb toch nog een 'Telefacts' ingelezen en er vier gepresenteerd. Daarna begon mijn vakantie, tien dagen in bed in een donkere kamer met regen die tegen de ramen kletterde”, herinnert Birgit zich. Gelukkig is ze er intussen al een pak beter aan toe. “Dankzij kine, osteopathie en acupunctuur voel ik dat het stilaan over is. In elk geval: het was mijn meest atypische vakantie ever”, aldus de presentatrice.