Iluna Timmerman wordt dan toch geen dokter: "Deze verrassende studiekeuze ligt nu op tafel" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Iluna Timmerman wordt dan toch geen dokter: "Deze verrassende studiekeuze ligt nu op tafel"

Iluna Timmerman wordt dan toch geen dokter: "Deze verrassende studiekeuze ligt nu op tafel"

Het was een jarenlange droom voor de 18-jarige Iluna Timmerman, en toch wordt ze (voorlopig) geen dokter. De dochter van Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman heeft haar plannen volledig omgegooid.

Het stond al jaren vast: Iluna Timmerman moest en zou geneeskunde gaan studeren. “Sinds Mageno jaren geleden werd opgenomen in het ziekenhuis met een gesprongen appendix”, vertelde de studente in spe voor de zomer nog in Dag Allemaal. “Toen ik zag hoe lief die artsen met hem omgingen, wist ik dat ik ook dokter wilde worden. Als ik niet door het toelatingsexamen raak, probeer ik het volgend jaar gewoon opnieuw.”

Iluna was vastberaden om te slagen en dokter of psychiater te worden. Het afgelopen schooljaar ging Stephanie Planckaerts dochter zelfs elke zaterdag naar de universiteit van Namen - waar ze wilde gaan studeren - om voorbereidingslessen te volgen. En hoewel Iluna geen plan B had, heeft ze verrassend genoeg tóch niet meegedaan aan het toelatingsexamen geneeskunde. Deze zomer gooide ze haar plannen om.

Dan maar economie

De laatste maanden waren niet alleen romantisch - Iluna is ruim een jaar samen met Robin Warrant -, ze had het ook erg druk met het runnen van de glamping bij het Planckaert-château met de rest van de familie. De twijfels staken de kop op. Maar uitstel betekent geen afstel, klinkt het bij haar omgeving. Misschien legt ze het toelatingsexamen volgend jaar af.

In tussentijd begint Iluna wel aan de universiteit. De richting toegepaste economische wetenschappen ligt momenteel op tafel. Wat het ook wordt, Stephanies dochter wordt de eerste Planckaert aan de unief. We wensen haar dan ook veel succes toe!

Populair

Laatste nieuws