Karen Damen woedend na wat haar overkomen is: "Dit vind ik er echt over"

230506karendamenplay4
Karen Damen was onlangs te gast in ‘De Tafel van Vier’ om over haar onewomanshow te vertellen. Maar alle aandacht ging naar het uiterlijk van de ‘Familie’-actrice. Die kreeg bakken kritiek over zich heen omdat ze er ‘onherkenbaar’ uitzag. Karen reageert nu voor het eerst op die bikkelharde commentaren.
Karen Damen wordt volgend jaar 50. “Ik vind het vooral heel zot. Vroeger vond ik iemand van vijftig oud en nu ben ik het bijna zelf”, zegt ze in Story. “Ik voel me ook geen vijftig, eerder dertig, al heb ik wel wat fysieke ongemakken en rimpels.” Toch schrikken heel wat mensen als Karen zegt dat ze 48 is. “Maar dat komt vooral omdat ze me zo lang gewoon zijn geweest met een kleedje en twee staartjes”, lacht het ex-K3’tje. Of komt het misschien omdat ze niet bang is van wat botox, zoals ze eerder al openlijk toegaf?
“Als je je daardoor beter voelt, heb ik daar geen enkel probleem mee”, denkt de actrice en zangeres erover. “Tuurlijk, als je botox spuit en de mensen zien het, dan zeggen ze: 'Amai, daar is serieus aan gewerkt.' Doe je het niet, dan zeggen ze: 'Amai, die is oud geworden.' Het is nooit goed, maar ik trek me geen hol meer aan van wat mensen vinden”, besluit ze.

"Zelfs mama herkende me niet"

En misschien maar goed ook. Onlangs was er namelijk heel wat ophef over haar ‘onherkenbare’ verschijning in ‘De Tafel van Vier’. “Dat vond ik erover”, reageert Karen verontwaardigd. “En het grappige is dat mijn mama mij ook onherkenbaar vond, maar alleen omdat mijn haar zo plat lag”, grapt ze. “Ach, zolang ik er niet uitzie als Catwoman en mijn vrienden niet zeggen dat het lelijk wordt, vind ik het allemaal goed”, aldus de voormalige K3-zangeres.