Kürt Rogiers openhartig over het verlies van zijn mama: "Dat is het laatste wat ze tegen me zei" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kürt Rogiers openhartig over het verlies van zijn mama: "Dat is het laatste wat ze tegen me zei"

Kürt Rogiers openhartig over het verlies van zijn mama: "Dat is het laatste wat ze tegen me zei"

Kürt Rogiers (52) heeft op 26 januari afscheid moeten nemen van zijn moeder Bea. Zij stierf op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS, een progressieve spierziekte. In Het Laatste Nieuws praat de 'Familie'-acteur nu openhartig over het verlies van zijn mama.

De moeder van Kürt Rogiers kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. "De ene keer spraken ze van dementie, dan heel specifiek van de ziekte van Alzheimer. In mei vorig jaar viel de definitieve diagnose: ALS", aldus de acteur in Het Laatste Nieuws.

Hoewel er eerst gezegd werd dat het om een trage vorm van ALS ging, bleek Bea sneller achteruit te gaan dan gedacht. "De spieren rond haar mond waren de enige spieren die op het laatste nog werkten. Dus het enige wat mama nog kon, was heel af en toe iets zeggen en veel kussen. De laatste weken van haar leven heeft ze iedereen die haar kamer binnenkwam - van familie over het personeel tot al haar vriendinnen - kusjes gegeven", aldus Kürt.

Knuffelsessie

"Op heldere momenten waren er ook nog veel knuffels", gaat hij verder. "Zo heb ik van haar een knuffelsessie van meer dan twee uur gekregen. Zo schoon. Twee dagen voor haar dood, mama kon dan al amper nog iets zeggen, ging ik naast haar liggen in bed, ze duwde mij dicht tegen haar aan, streelde door mijn haren. En ineens voelde ik dat ze uit alle macht iets wilde zeggen. Met één volzin zei ze: 'Ge zijt ne prachtige mens.' Dat is het laatste wat ze tegen me gezegd heeft. En ik ben haar daar zo, zo geweldig dankbaar voor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws