Miss België Emilie Vansteenkiste neemt drastisch besluit na overlijden van mama: "Ik moet dit doen"

230525emilievansteenkisteinstagram
In februari werd Emilie Vansteenkiste tot Miss België 2023 gekroond, een mooi cadeau na een ontzettend moeilijke periode. Amper een jaar ervoor is haar moeder helaas overleden aan de gevolgen voor kanker. Maar na de dood van haar mama heeft Emilie een moedig besluit genomen.
Vorig jaar is Emilie Vansteenkiste helaas haar mama verloren na een lange strijd tegen pancreaskanker. “Op het moment dat ze de diagnose kreeg, was dat meteen een doodvonnis”, vertelde onze Miss België daarover in Het Nieuwsblad. “Er waren uitzaaiingen, genezing was niet meer mogelijk. En aan het einde was het echt een lijdensweg.”
Haar mama had heel wat zorg nodig. Daarom besloot Emilie haar studies ergotherapie op te geven om 24/7 voor haar te kunnen zorgen, en dat elf maanden lang.” Haar alleen laten sterven terwijl ik op de schoolbanken zat? Nee, ik zou het mezelf nooit vergeven hebben”, zei ze toen. “Maar ik vind het voor mezelf heel belangrijk om een diploma te behalen”, bedenkt de miss zich nu in TV-Familie. Daarom heeft ze besloten de draad weer op te pakken.

Studies hervatten

“Ik zal zeker opnieuw gaan studeren”, besluit Emilie. “Alleen weet ik nog niet of het al meteen na mijn missjaar zal zijn. We zien wel.” Voorlopig heeft onze Miss België haar handen wel vol. Zo droomt ze ervan haar mediacarrière verder te kunnen uitbouwen en geeft ze les in Latijnse dansen. “Ik beschouw Miss België als mijn job en de danslessen als een hobby”, aldus de miss. “Ik mag dat blijven doen omdat het een echte passie van mij is. Ik dans nu wel veel minder, want ik het druk heb als Miss België.”