Na bikkelharde commentaar van Alex Callier: The Starlings vuren terug Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na bikkelharde commentaar van Alex Callier: The Starlings vuren terug

Na bikkelharde commentaar van Alex Callier: The Starlings vuren terug

Morgen is het zover: dan weten we eindelijk wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Kato Callebaut en Tom Dice, ofwel The Starlings, lijken één van de grootste kanshebbers om in mei naar Liverpool te trekken. Maar Alex Callier denkt daar anders over.

Kato en Tom stellen vanavond hun twee nummers voor aan de songclub. Dan sturen ze eindelijk de volledige versie van ‘Oceanside’ en ‘Rollercoaster’ op ons af. We kregen wel al een voorproefje van 20 seconden te horen. Voor Alex Callier, die twee jaar geleden met Hooverphonic ons land verdedigde, was dat meer dan genoeg om een oordeel te vellen.

“Eerlijk: ik ben een beetje teleurgesteld in The Starlings”, zei de muzikant in Het Laatste Nieuws. Hij had liever een intiemer nummer gehoord. “Hun absolute sterkte zijn die breekbare songs, met een lichte country-inslag. Nu kiezen ze voor up-tempo en dat is jammer”, haalde Alex uit. “Toen wij deelnamen, hebben we meteen beslist dat dat met een echt Hooverphonic-nummer zou zijn. Van hen had ik dat dus ook verwacht.”

“Het is moeilijk om een oordeel te vellen over een preview van twintig seconden”, denken The Starlings erover in Het Laatste Nieuws. Vanavond krijgen we dus hun volledige songs te horen. “Dat Alex ons nu nog maar eens belt”, lachen ze. Beide nummers zijn namelijk veelbelovend. “Een binnenkopper aan breekbaarheid. Een storm aan emoties”, schrijft de krant.

Hoop en rust

“Het zijn zwaarbeladen liedjes, maar niet van ‘ocharme wij'. Iederéén maakt dingen mee waarvan je niet weet of je er wel over gaat geraken, en kan zich terugvinden in beide nummers”, wil Tom erover kwijt. “Fans zeggen dat onze nummers hoop en rust geven.” Een mooi compliment, want dat geldt ook voor hen. “Wij vinden rust bij elkaar, in onze muziek, in onze gedeelde passie. Een liefde die zeldzaam is, dat beseffen we”, besluit Kato.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws