Na de dood van zijn mama moet Kürt Rogiers opnieuw zware klap verwerken: "Nieuws sloeg in als een bom" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na de dood van zijn mama moet Kürt Rogiers opnieuw zware klap verwerken: "Nieuws sloeg in als een bom"

Na de dood van zijn mama moet Kürt Rogiers opnieuw zware klap verwerken: "Nieuws sloeg in als een bom"

Afgelopen weekend heeft Kürt Rogiers afscheid genomen van zijn mama Bea (76). Zij stierf op 26 januari aan de gevolgen van ALS. Helaas kreeg de 'Familie'-acteur kort na haar diagnose nog meer slecht nieuws te horen.

Nadat zijn mama al enkele jaren met gezondheidsproblemen sukkelde, kreeg ze in mei vorig jaar de definitieve diagnose: ALS. Helaas bestond de kans ook dat de ziekte erfelijk was. "Het nieuws sloeg bij de familie in als een bom. Zeker omdat eerst ook werd gesuggereerd dat het om de genetische vorm zou gaan. Mijn zus, mijn kinderen en ik zouden de aandoening op korte of lange termijn misschien ook kunnen ontwikkelen", vertelde Kürt Rogiers in een aflevering van 'Sergio over de grens'.

"Ik geef grif toe: nooit zat ik in mijn leven zo diep als in mei en juni vorig jaar", vertelt hij daar vandaag over in Het Laatste Nieuws. "Dat ook mijn zus en ik ALS konden krijgen én dus ook onze kinderen (Kürt heeft twee dochters Lola (18) en Merlijn (15), red.) kwam bovenop de diagnose van mama."

Blijven draaien voor 'Familie'

"Je moet weten dat ik een extreem roedeldier ben. Ik ben de leeuw die waakt over het gezin en bij uitbreiding over de hele familie. En ik dacht: 'Wat als ik wegval door die ziekte? Wat doe ik dan iedereen aan?' Ik ben in die periode blijven draaien voor 'Familie', blijven werken. Escapisme, ja. Schijnt typisch mannelijk te zijn. Maar ik ben wel voor hulp naar psychologen moeten gaan. Pas in september kwam het verlossende nieuws dat het bij mama niet om de overerfbare vorm ging."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws