Na ernstige knieblessure moet Devon, zoon van Francesco Planckaert, opnieuw zware tegenslag verwerken

230217FRANCESCOPLANCKAERTDEVONPLANCKAERTINSTAGRAM
Nadat zijn grootvader, Eddy Planckaert, en vader, Francesco, hun wielrennersdroom moesten opgeven door hun blessures, zag het er ook voor Devon Planckaert erg slecht uit bij de start van zijn carrière. Hij heeft namelijk al enkele pechjaren achter de rug, vooral dankzij zijn ernstige knieblessure. Maar helaas is de jongeman er nog steeds niet van af.
In de voorlopig laatste aflevering van ‘Château Planckaert’ zagen we dat Devon het erg moeilijk had. Eddy's oudste kleinzoon, die overloopt van ambitie om wielrenner te worden, kon door talloze blessures, valpartijen en corona nog niet één koers rijden. “Ja, ik zat er even helemaal door”, bekent hij nu in Dag Allemaal. Nog niet zo lang daarvoor was hij namelijk lelijk ten val gekomen tijdens zijn stage in Spanje, waardoor hij een diepe wonde in zijn arm opliep.
“Zijn revalidatie ging meer tijd vragen dan gedacht. En zijn koersdebuut ging wéér opschuiven. Hij had het daar heel moeilijk mee”, pikt zijn moeder, Magali Van Houtte, in. Maar die ellende is inmiddels deels verleden tijd. “Ja, ik heb intussen eindelijk mijn eerste koers gereden. 't Is te zeggen: ik reed er al drie, twee in België en een in Frankrijk”, glundert de 16-jarige wielrenner. Maar helaas is hij er nog lang niet. “Het gaat nog niet helemaal zoals ik het wil”, klinkt hij teleurgesteld.

Grootse plannen

“Ik heb nog veel last van krampen in mijn arm. En ik ben ook nog in behandeling bij een kinesist om mijn spieren uit te rekken”, legt Devon uit. Al laat hij zijn hoofd niet hangen. “Ik ben gewoon blij dat ik eindelijk kan koersen”, besluit hij. En Francesco en Magali’s zoon ziet het groots! “Dit jaar zou ik graag een top-tienplaats halen, maar ik zie de koersen die ik rijd als voorbereiding op volgend jaar.”