Na zwaar ongeval komt Tom Waes opnieuw met somber nieuws naar buiten Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na zwaar ongeval komt Tom Waes opnieuw met somber nieuws naar buiten

Na zwaar ongeval komt Tom Waes opnieuw met somber nieuws naar buiten

Een maand geleden belandde Tom Waes met spoed in het ziekenhuis na een lelijke val met de fiets. De ‘Het verhaal van Vlaanderen’-presentator hield er vier gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen aan over en moest meteen geopereerd worden. Intussen is hij aan de beterhand, maar het is nog niet voorbij.

Tom Waes moest met zijn fiets uitwijken voor een kind dat hem niet had gezien en kwam zo - mede dankzij het slechte weer - met een harde klap op de grond terecht. “Dat hebben ze me achteraf verteld, want ik herinner me niets meer van dat ongeval”, zegt de tv-maker in Het Laatste Nieuws. “Ik was heel even bewusteloos. Mijn grote geluk was dat ik een helm droeg, want anders was het een heel ander en veel erger verhaal geweest.”

We zijn nu vijf weken verder en Tom is stilaan aan de beterhand. “Ik heb nog één week revalidatie te gaan. Drie keer in de week ga ik naar de kinesist om mijn schouder wat meer mobiel te krijgen”, vertelt hij. Maar helaas heeft hij nog een lange weg te gaan. “Het zal in totaal toch een drietal maanden duren voor ik weer helemaal de oude ben”, bedenkt de VRT-presentator zich. “Dat weet ik, want enkele jaren geleden reed ik tijdens een afdeling in Spanje aan 70 kilometer per uur frontaal tegen een auto aan. Toen was het mijn andere schouder.”

Zwaarste pijn

Maar het kon altijd erger. “De zwaarste pijn is nu wel achter de rug”, haalt de tv-maker opgelucht adem. Dat was de eerste weken na zijn ongeluk wel een ander verhaal. “Als ik voelde dat ik moest niezen, begon ik op voorhand al te bleiten, omdat ik wist dat het verschrikkelijk pijn zou doen”, herinnert hij zich. “Bovendien kon ik niets doen of vastpakken.” Gelukkig kon de presentator steeds op de nodige steun van zijn omgeving rekenen. “En kan ik gelukkig weer opnieuw voor mezelf zorgen”, lacht Tom.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws