Nora Gharib neemt belangrijke voorzorgen: "Ik zou niet willen dat mijn dochtertje alleen achterblijft"

230913noragharibinstagram
Nora Gharib, die zelf afkomstig is uit Marrakech, trekt deze week nog richting haar thuisland om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen. Maar haar 3-jarige dochtertje Chams laat ze veilig thuis.
“Ik ben zelf afkomstig uit Marrakech, ik ben daar heel vaak. Vandaar dat het nieuws over de aardbeving zoveel pijn deed: het is echt mijn thuis”, klinkt het bij Nora Gharib in Het Laatste Nieuws. Op Instagram lanceerde ze al enkele oproepen om hulp te bieden aan de slachtoffers. “Maar ik voelde toch steeds meer de drang om ook zélf ter plaatse te gaan helpen.”
“Natuurlijk zit het gevaar in mijn achterhoofd, maar ik voel dat ik dit moet doen”, besluit de actrice. En zo trekt ze deze week nog vol goede moed naar Marokko. “Ik ga er natuurlijk niet vanuit dat er iets zal gebeuren, anders zou ik mezelf niet roekeloos in gevaar brengen. Want ik zou uiteraard niet willen dat mijn dochtertje alleen achterblijft”, bedenkt een emotionele Nora zich. “Maar ik kan niet ontkennen dat het daar ter plekke nog steeds erg gevaarlijk is.” En dat verklaart ook meteen waarom ze de kleine Chams niet met haar meeneemt.

Gevaarlijk

“Zeker ‘s nachts is het héél erg opletten, omdat er geen straatverlichting is op die getroffen plaatsen in het Atlasgebergte. Je ziet gewoon niet waar je loopt”, legt de presentatrice uit. “De inwoners van het Atlasgebergte slapen bovendien buiten, want daar is alles ingestort. Elders in Marokko deed men een tijdlang hetzelfde, uit schrik voor naschokken.” Maar dat houdt Nora niet tegen. “Ik ken veel mensen die zo hetzelfde zouden doen, maar die vastzitten door hun werk, of het financieel niet kunnen veroorloven om te gaan.”