"Onze trucjes hebben gewerkt": zo kon Linda Mertens haar lang geplande comeback al die tijd verzwijgen Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Onze trucjes hebben gewerkt": zo kon Linda Mertens haar lang geplande comeback al die tijd verzwijgen

"Onze trucjes hebben gewerkt": zo kon Linda Mertens haar lang geplande comeback al die tijd verzwijgen

In het buitenland was ze al even back, maar ook bij ons maakte Linda Mertens afgelopen weekend haar comeback met Regi op het podium. Al lange tijd deden geruchten de ronde dat Milk Inc. terug zou samenkomen tijdens Regi’s langverwachte ‘The Return’-show in het Sportpaleis. En toch slaagde Linda erin haar terugkeer stil te houden.

In het buitenland, in Engeland en Spanje bijvoorbeeld, stond Linda Mertens sinds vorig jaar al verschillende keren weer op het podium. Toch bleven zowel de zangeres zelf als haar dichte omgeving telkens heel discreet over die optredens. Sindsdien kreeg ze talloze vragen over haar plannen, maar haar raadsman Walter Damen schermde haar af en verzocht iedereen om Linda met rust te laten. “Zoals afgesproken hebben we toen gezwegen over wat de plannen waren. Linda wilde niet dat er iets zou uitlekken en dat is ook niet gebeurd”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Al wie van haar voornemen om een comeback te maken op de hoogte was, heeft gezwegen uit respect voor haar. Als raadsman moet ik me sowieso houden aan mijn beroepsgeheim. Maar ik deed het zeker ook uit respect voor haar. Ik wist hoe zwaar ze het had, want ik ken Linda al lang”, aldus Walter Damen. Ook Regi zweeg in alle talen. “Linda is nog altijd aan het nadenken, ze heeft tijd nodig en die gun ik haar. Als Linda morgen zegt: 'I'm ready, go!', en haar stem blijkt nog in orde te zijn, dan beginnen we eraan”, klonk het steeds.

Schuilnaam

De eerste repetities vonden dan ook niet voor niets plaats bij Regi thuis. Voor haar eerste repetitie in het Sportpaleis werd uiteindelijk op alle details gelet: Linda werd opgehaald zodat haar auto niet gespot kon worden, er hing geen naambordje aan haar loge, alle medewerkers moesten zwijgen, noem maar op. Op de avond van haar return zelf werd de zangeres zelfs in een geblindeerde wagen het Sportpaleis binnengereden, zodat ze ongezien kon uitstappen. Zowel op de setlist van het concert als in alle interne communicatie werd ten slotte de codenaam ‘Sinterklaas’ gebruikt.

“Dat trucje heeft gewerkt, want de verrassing was compleet”, zegt Regi's rechterhand Lester Williams opgelucht. “Rond mij kreeg iedereen tranen in de ogen toen Linda op het podium verscheen. Het was ons toch gelukt om dit grote geheim te bewaren.”

Populair

Laatste nieuws