Peter Van de Veire niet uitgenodigd op trouw van zijn dochter: Jitske onthult wat er aan de hand is

230911petervandeveirejitskevandeveirephotonews
Gisteren maakte Jitske Van de Veire (30) het grote nieuws bekend dat ze na meer dan twee jaar in het huwelijksbootje is gestapt met haar vriendin Dym (34). Peter Van de Veire is in de zevende hemel, al was de radiostem niet van de partij op de bruiloft van zijn dochter. “We hebben het bewust geheim gehouden”, onthult Jitske.
Jitske Van de Veire heeft in april 2021 haar droomvrouw gevonden in Dym. Het duurde dan ook niet lang voor ze deze stap durfde te zetten. “Het zat goed, waarom zouden we wachten? Ik grapte altijd dat ik voor mijn 30ste wilde trouwen. Met dat in het achterhoofd zijn we er voor gegaan”, legt ze uit in Het Laatste Nieuws. Maar hun jawoord gaven ze in het grootste geheim, zelf papa Peter Van de Veire wist van niets.
Het koppel vierde hun huwelijk op hun eigen manier. Intiem, onder hun tweetjes. Geen toeters en bellen. “Niemand wist dat het die dag gebeurde. We hadden geen getuigen, enkel een schepen en een fotograaf. En na afloop was er geen feest’, vertelt Jitske. “We wilden niet buiten komen en de rest van de avond niets meer aan elkaar te hebben. Het moest ons moment zijn”, besluit ze. Ook Dyms dochter Juliette (9) ontbrak op de grote dag. “Die zat gewoon op school”, lacht Jitske. Daarna kreeg zij het heuglijke nieuws als eerste te horen.

Typisch jullie

De rest moest nog even wachten, ook Peter Van de Veire wist tot enkele weken later niet dat zijn dochter getrouwd was. “We wilden op die roze wolk blijven zitten”, legt Jitske uit. “Dat ze niet waren uitgenodigd, vonden mijn ouders niet gek. ‘Uiteraard, dat is typisch jullie’, dachten ze”, lacht Peters dochter. Trouwen was voor Jitske dan ook niet zo’n big deal. “Gaan samenwonen en een leven opbouwen vond ik ingrijpender”, denkt ze erover. “Aan onze liefde heeft de trouw gelukkig niets veranderd. Die is nog steeds even intens en even schoon.”