Roel Vanderstukken schrikt ervan bij zijn kinderen: "Echt angstaanjagend" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Roel Vanderstukken schrikt ervan bij zijn kinderen: "Echt angstaanjagend"

Roel Vanderstukken schrikt ervan bij zijn kinderen: "Echt angstaanjagend"

Roel Vanderstukken, die intussen al elf jaar als Benny op de set van ‘Familie’ staat, is in het echt leven trotse papa van twee zonen. Toots is intussen 12 jaar, Ramses is er 7. Maar onlangs maakte de acteur een opmerkelijke - of volgens hem "angstaanjagende" - bedenking bij zijn oudste zoon.

Het gaat goed ten huize Vanderstukken. “Toots is heel zorgzaam naar Ramses toe. Ondanks hun leeftijdsverschil komen ze goed overeen, al kunnen ze elkaar flink de duvel aandoen”, vertelt Roel in Dag Allemaal. Toots gaat intussen naar het middelbaar en begint volop te puberen. “En we gunnen hem ook de ruimte om te puberen. Je kent dat wel: tegenspreken, niet luisteren, alles beter weten... Maar we mogen niet klagen”, bedenkt de acteur zich.

“Misschien moet ik me wat meer opstellen als mijn personage Benny. Die zou daar gewoon mee lachen”, lacht Roel. Maar hij probeert zich niet al te veel zorgen te maken over wat hem nog te wachten staat. “Als je je hart te veel vasthoudt, dan staat het niet meer open. De zwaarste uitdaging met pubers in huis is die met jezelf”, denkt hij erover. “Als je hen niet het gevoel geeft dat het hun schuld is, dan is meer dan de helft van het goede werk al verricht. Ik hoop vooral dat we goede vrienden kunnen blijven. En gelukkig merk ik dat Toots nog steeds onze warmte opzoekt als hij thuiskomt.”

Angstaanjagend

Roel herkent dan ook heel wat van zichzelf in zijn zoon. “Angstaanjagend veel”, klinkt het zelfs. “Toots trekt vaak de aandacht naar zich toe, en daardoor krijgt hij weleens de wind van voren. Daarnaast kan hij, net als ik, serieus piekeren en somber zijn”, legt de ‘Familie’-acteur uit. Hij is net zoals zijn vader een heel gevoelige jongen met een groot hart. “Maar dat is goed. De puberteit dient om veel binnen te pakken en je systeem erop voor te bereiden zulke dingen te kanaliseren en ’n plek te geven”, besluit Roel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws