Stan Van Samang doorbreekt stilte over dieptepunt van z’n carrière: "Pijnlijk om te zien hoe mijn gezin daaronder leed, en nog steeds lijdt" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Stan Van Samang doorbreekt stilte over dieptepunt van z’n carrière: "Pijnlijk om te zien hoe mijn gezin daaronder leed, en nog steeds lijdt"

Stan Van Samang doorbreekt stilte over dieptepunt van z’n carrière: "Pijnlijk om te zien hoe mijn gezin daaronder leed, en nog steeds lijdt"

Ruim drie jaar geleden werd Stan Van Samang (44) slachtoffer van ‘Eveline’, die onder anderen van hem naaktfoto’s de wereld instuurde. In het nieuwe VRT 1-programma ‘Mijn eerste reis’ vertelt de populaire zanger en acteur hoe hij omging met wat misschien wel het dieptepunt van zijn carrière was.

“Er zijn twee manieren om daarmee om te gaan”, getuigt Stan Van Samang. “Ofwel stop je ermee, maar da’s eigenlijk geen optie. De andere mogelijkheid: hoofd omhoog, borst vooruit en de storm in. Rechtdoor. Maar da’s niet de makkelijkste oplossing, eerder de moeilijkste.” Doodgewone zaken als naar de bakker gaan of aan de schoolpoort wachten, waren plots onmogelijk. “Dat heeft lang geduurd. Ik zou durven zeggen: soms nog. Je voelt altijd de blikken van de mensen, maar nu voelen die soms helemaal anders”, vertelt de zanger.

Fijn is dat natuurlijk niet. “Maar ik kan daar niets aan veranderen”, beseft Stan. “Het is nu eenmaal zo. Helaas word ik daar nog veel op gewezen door mensen. Ik vind dat niet nodig. Ik vind dat vooral mijn probleem”, klinkt het teleurgesteld. “Ons probleem”, verbetert de zanger zich. Want met ‘ons’ verwijst Stan naar zijn partner Barbara, met wie hij twintig jaar samen is, en hun twee kindjes Lenny (6) en Stella (3). “Het moeilijkste? M’n gezin dat daaronder te lijden had, heeft en zal hebben. Zij zijn mij alles waard”, klinkt het zichtbaar geëmotioneerd.

"Zal me voor de rest van mijn leven achtervolgen"

De zanger heeft het duidelijk nog steeds moeilijk om erover te praten. “Da’s iets waar je niet trots op bent. Iets waar voor de rest van je leven je naam aan hangt. Is het erg om het daarover te hebben? Ja, natuurlijk”, legt Stan uit. “Maar goed, we hebben wel chance met ‘t weer, hé. Sorry, ik moest dit gesprek even doorbreken”, verandert hij van onderwerp.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws