VRT komt met zeer opvallend nieuws over Bart De Pauw: "Vandaag begonnen" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

VRT komt met zeer opvallend nieuws over Bart De Pauw: "Vandaag begonnen"

VRT komt met zeer opvallend nieuws over Bart De Pauw: "Vandaag begonnen"

Deze week zou normaal 'Het proces dat niemand wou', de driedelige docureeks over de zaak-Bart De Pauw, uitgezonden worden op VRT CANVAS. Maar begin deze week besliste de CEO van de VRT, Frederik Delaplace, om de reeks niet uit te zenden. Iets later bleek dat de twee een gesprek hadden gehad. Nu is er nog meer nieuws uitgelekt over de zaak.

Zo vertelt Frederik Delaplace voor het eerst waarom de uitzending geschrapt werd deze week. "De afgelopen weken is gebleken dat in de zaak-De Pauw eindelijk een kans bestaat dat beide partijen tot een gesprek kunnen komen. Een gesprek waarvoor de partij-De Pauw het initiatief zou nemen en die gaan over authentiek schuldbesef en welgemeende excuses", vertelt hij in een persbericht.

"De VRT-directie heeft daarover contacten gelegd met alle partijen en dan in eer en geweten beslist dat ze er alles aan moest doen om dat gesprek mogelijk te maken. De lineaire uitzending van de reeks 'Het proces dat niemand wou' leek ons daarbij niet te helpen om de omstandigheden te creëren waarin zo’n gesprek mogelijk wordt. Daarom is er besloten de uitzending voor onbepaalde duur uit te stellen, zodat er tussen de partijen in alle discretie gesprekken konden worden opgestart."

Gesprekken vandaag gestart

"Dit is een beslissing die we hebben genomen in het belang van VRT én de slachtoffers omdat we vinden dat de meerwaarde van een helend gesprek niet kan worden overschat", klinkt het. "De kleinste kans om in deze zaak tot een verzoening te komen verdient het te worden gegrepen. Bart De Pauw heeft ons bevestigd dat hij vandaag die gesprekken is gestart."

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws