William Boeva zorgt opnieuw voor ophef en haalt fel uit naar VTM: "Mond van vol"

230425williamboevaplay4
Eind vorig jaar veroorzaakte William Boeva een enorme heisa nadat hij in een open brief uithaalde naar programma’s zoals ‘Down the road’ en ‘Out of Office’. De stand-upcomedian was namelijk niet te spreken over hoe mensen met een beperking in de media worden neergezet. Nu richt de komiek zijn pijlen opnieuw op VTM.
William Boeva schreef in zijn open brief dat hij niet akkoord gaat met hoe mensen met een beperking, waartoe hijzelf ook behoort, in de media worden neergezet. “Ze worden te kijk gezet in een etalage”, klonk het op Facebook. “Als ze denken hiermee bij te dragen tot de inclusie van personen met een handicap, maakt mij dat oprecht verdrietig. Het is een feelgoodprogramma waarin mensen met een beperking mogen opdraven om op de emoties van de kijker in te spelen.”
“Maar dat zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat meer mensen met het downsyndroom of een andere beperking bij de VRT werken”, aldus de comedian. En dat is voor hem juist het allerbelangrijkste. VTM zette onlangs een stap in de goede richting. Hun nieuwe programma 'Alles voor de Spelen' wordt binnenkort mee gepresenteerd door Gilles Dupont, een presentator met autisme. Maar dat is volgens Boeva niet voldoende.

We zijn er nog lang niet

“Wat VTM doet, is een stap in de goede richting, maar het is ook een gemiste kans omdat Koen Wauters ernaast gaat zitten. Dat doen we met andere presentatoren ook niet”, bijt de stand-upcomedian van zich af in Het Laatste Nieuws. “Iedereen heeft de mond vol van inclusie, maar we zijn er nog niet. Gender, huidskleur en seksuele oriëntatie: oké. Maar voor gehandicapten moet het nog beginnen”, beseft William.