'Zillion'-acteur Frank Vercruyssen beschuldigd van verkrachting: "Het gaat om meerdere klachten" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Zillion'-acteur Frank Vercruyssen beschuldigd van verkrachting: "Het gaat om meerdere klachten"

'Zillion'-acteur Frank Vercruyssen beschuldigd van verkrachting: "Het gaat om meerdere klachten"

Er loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek naar Frank Vercruyssen. De acteur en theatermaker werd beschuldigd van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en voyeurisme.

Frank Vercruyssen is bekend van tientallen filmrollen waaronder ‘Daens’ en ‘Zillion’ - daarin speelde hij belastinginspecteur Nico Tackaert - en talloze tv-series zoals ‘Over Water’, ‘Matroesjka’s’, ‘De Smaak van De Keyser’ en ‘Cordon’. Daarnaast staat de acteur al decennialang op de planken en stichtte hij het Antwerpse theatergezelschap Tg Stan, dat ook voorstelling speelt in Spanje, Noorwegen en Frankrijk.

In dat laatste land loopt al sinds november 2020 een onderzoek naar Vercruyssen. Dat bevestigt het parket van Parijs aan Het Laatste Nieuws. “Het onderzoek betreft klachten van meerdere personen over verkrachting en aanranding”, klinkt het daar. Het onderzoek werd in maart van dit jaar overgenomen door het parket van Antwerpen en focust op één mogelijk slachtoffer, een vrouw uit Parijs.

Vermeende feiten

Andy Boermans, de advocaat van Frank Vercruyssen, benadrukt dat het gaat om “vermeende feiten”. “Mijn client is daar dit jaar over verhoord geweest en verleent zijn volledige medewerking. Meer details gaan we niet geven”, aldus Boermans. Bij theatergezelschap Tg Stan staat de acteur voorlopig niet op de planken. Vercruyssen werkt voorlopig achter de schermen “omwille van de sereniteit van het onderzoek”.

'Zillion'-acteur Frank Vercruyssen beschuldigd van verkrachting: "Het gaat om meerdere klachten"
Frank Vercruyssen in 'Zillion', Bron: Streamz
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws