Zware klap voor Nathalie Meksens: "Ik begrijp er niets van"

230526nathaliemeskensphotonews
Nathalie Meskens en haar vriend, Nadim, kregen samen twee schatten van kinderen: een dochtertje, Lima (3), en een zoontje, Loé (1,5). Een warm nest dus, iets wat de VTM-presentatrice helaas niet altijd van thuis heeft meegekregen.
Zo zijn Nathalie Meskens’ ouders gescheiden toen ze amper drie jaar oud was. “Mijn broer is na de scheiding bij mijn vader gebleven, ik bij mijn moeder”, vertelt de ‘Beste Kijkers’-presentatrice nu openhartig in Het Laatste Nieuws. Met haar papa heeft ze sindsdien ook nooit meer contact gehad. “Dat hoefde niet voor hem. Ik heb dat nooit begrepen en nu ik zelf kinderen heb al helemaal niet: dat mensen hun verantwoordelijkheid niet opnemen.”
Maar Nathalie heeft het intussen een plaatsje kunnen geven. “En natuurlijk heeft dat mij getekend, maar het ergst vond ik het nog voor mijn moeder en mijn broer”, klinkt het. Gelukkig kon ze vrij snel beslissen om er geen energie meer in te steken. “Ik heb ervoor gekozen om er niet te veel mee bezig te zijn. Het is wat het is”, besluit het VTM-gezicht. “Ik kijk er liever naar als een stimulans. 'Zo moet het niét.' Om het dan zelf beter te doen”, bedenkt de presentatrice zich.

Blij kind

Ondanks de scheiding vindt Nathalie toch dat ze een heel mooie kindertijd heeft gehad. “Desondanks heb ik me altijd veilig en geborgen gevoeld”, denkt ze erover. “Ik was altijd aan het zingen en ik deed graag alsof ik op een podium stond. Dat doe je, denk ik, alleen maar als je een blij en vrij kind bent”, aldus Nathalie.