Zware tegenslag voor Karen Damen na scheiding met Antony Van der Wee: "Extra pijnlijk" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Zware tegenslag voor Karen Damen na scheiding met Antony Van der Wee: "Extra pijnlijk"

Zware tegenslag voor Karen Damen na scheiding met Antony Van der Wee: "Extra pijnlijk"

Karen Damen maakte vorige week via haar Instagrampagina bekend dat ze na 17 jaar uit elkaar gaat met haar man Antony Van der Wee. Exact een jaar geleden moest Karen ook afscheid nemen van haar papa. En dat maakt het volgens 'Blind Getrouwd'-relatietherapeute Sarah Hertens extra zwaar voor de actrice en zangeres.

"Er komt nu een tweede rouwproces bij", vertelt Sarah Hertens in TV Familie. Volgens haar is het heel belangrijk dat Karen de komende tijd kan terugvallen op vrienden en familie. "Ze moet zich goed laten omringen. In zo'n moeilijke periode kan je de steun van zo'n vangnet enorm goed gebruiken", aldus de relatietherapeute.

"Het verdriet van zo'n groot verlies en dat van een scheiding kunnen elkaar serieus versterken", gaat ze verder. Volgens haar zijn beide situaties vergelijkbaar. "In beide situaties ga je door een rouwproces, verlies je een dierbare. Met het grote verschil dat de andere bij een scheiding niet definitief weg is. Maar het blijft afscheid nemen", aldus Sarah.

Eindejaarsperiode

"Karen zal het verdriet om het verlies van haar papa en de scheiding elk jaar blijven voelen. Zoiets draag je voor áltijd mee", vervolgt de relatietherapeute. "Zeker ook omdat de eindejaarsperiode een moment is waarop we sowieso meer stilstaan bij de dingen. Doorgaans is het ook een periode die je doorbrengt met familie en vrienden. Het is dus extra confronterend als er dan familieleden wegvallen. De feestdagen vieren met het kerngezin zit er ook niet meer in. Zulke zaken kunnen pijnlijk zijn. Het eerste kerstfeest en oudjaar in de nieuwe situatie zijn het zwaarst, maar je blijft dat verdriet toch meedragen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws