Alle trainers hebben déze boodschap voor de Pro League: "Doe er iets aan!" voetbal
voetbal

Alle trainers hebben déze boodschap voor de Pro League: "Doe er iets aan!"

Alle trainers hebben déze boodschap voor de Pro League: "Doe er iets aan!"

Iedere trainer in de Jupiler Pro League is het er over eens. Er moeten meer wisselspelers op de bank terechtkunnen. Enkel Club Brugge zou van mening zijn dat 7 spelers meer dan genoeg is.

België hinkt achterop tegenover de andere Europese competities, dat is niets nieuws. Dus ook op gebied van het aantal toegelaten wisselspelers. Er zijn in de Pro League maar 7 wisselspelers toegestaan, in Engeland, Nederland en Italië bijvoorbeeld, ligt dat aantal een stuk hoger.

Tijdens de persconferentie van de match Gent-Antwerp kreeg van Bommel de vraag waarom Verstraete en Fischer niet in de wedstrijdselectie zaten. De Nederlander moest grijnzen, en Hein Vanhaezebrouck wist perfect waarom:

"Omdat we geen 12 wisselspelers op de bank mogen zetten", vulde de Gent-coach zijn collega aan. Van Bommel knikte bevestigend. "We zitten in de verkeerde competitie Mark, zo gaat dat hier in België", vervolgde Vanhaezebrouck.

Enkel Club Brugge tegen

Club Brugge is de enige ploeg die het niet eens is met het voorstel om de wisselspelers op de bank te verhogen. Ze vinden dat meer spelers op de bank niet noodzakelijk zou zorgen voor meer doorstroming van de jeugd. Die kunnen beter ervaring opdoen bij de beloftenploegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws