Dit zijn de tien meest choquerende momenten uit de ‘Big Brother’-geschiedenis voetbal
voetbal

Dit zijn de tien meest choquerende momenten uit de ‘Big Brother’-geschiedenis

Dit zijn de tien meest choquerende momenten uit de ‘Big Brother’-geschiedenis

Big Brother’ kende al heel wat momenten waarvan je mond openvallen. Wij zetten de tien opmerkelijkste voor u op een rijtje.

22 jaar geleden gaf VTM de aftrap van het eerste ‘Big Brother’-seizoen, en uiteraard is er in al die jaren al héél wat gebeurd. Een aantal deelnemers trakteerden ons daarbij op sensationele televisie, wat dan regelmatig ook zo’n een miljoen kijkers opleverde. Zie hier: de tien strafste momenten uit de ‘Big Brother’-geschiedenis.

1. ‘Oversekste Betty’

Dat Betty zich snel thuis voelde in het huis, was meteen duidelijk. Na enkele dagen liep de blondine er monokini alsof ze nooit anders gewend was. En wanneer de andere bewoners genoten van hun nachtrust, genoot Betty van ‘Tarzan’, haar speeltje.

Zonder gêne bevredigde ze haar seksuele behoeftes voor het oog van een miljoen Vlamingen. “Betty, ben jij nu wéér met jezelf aan het spelen?”, klonk het al wel eens.

2. De vlucht

In het tweede seizoen van ‘Big Brother’ waren de regels een klein beetje veranderd. Zo werd er een isolatiekamer geïnstalleerd waar opstandige bewoners zouden opgesloten worden. Voor deelnemers Erik en Liesel was de maat vol.

Die laatste miste tevens haar vriend, dus besloten de twee om uit het huis te vluchten, liefst op een spectaculaire manier. Het duo gooide een touw om de omheining en klom vervolgens het dak op om daarna drie meter naar beneden te springen.

3. Het ijsblokfeestje

Erik en Liesel vertrokken, en de rest genoot van een feestje. Na drie weken amper gegeten te hebben, door het drastisch teruggeschroefde budget, kregen de bewoners alcohol aangereikt. Maar dat feestje liep al snel uit de hand. Het begon allemaal met het oraal doorspelen van ijsblokjes, wat eindigde in een kusfestijn en vervolgens nog een stapje verder ging...

Een naakte Detlev en schaars geklede Irena beslisten om zich af te zonderen in de watertank, Peter en Sabine zetten hun feestje verder in de slaapkamer en Dirk en Dominique in de slaapkamer ernaast. Daags nadien schaamde Dirk zich zo erg, dat hij vrijwillig opstapte.

4. De zwangerschap

Wat, een zwangerschap? Wel, bijna. Bewoners Sandra en Kevin waren in het vijfde seizoen wel heel close met elkaar. Ondanks de beweringen van de medebewoners, bleef het duo volhouden dat er niets aan de hand was. Sandra had ook een vriend. Toch kwam ze even later met een schokkende mededeling. “Ik wil een zwangerschapstest”, zei ze.

Zo moest ze uiteraard bekennen dat ze met Kevin het liefdesspel had gespeeld. Gelukkig bleek Sandra uiteindelijk niet zwanger te zijn, maar het kwaad was al geschied. Haar vriend en vader hamerden erop het huis te verlaten, maar Sandra volgde de raad van haar jongere broertje op en bleef toch in het huis. De twee werden vervolgens genomineerd voor een exit.

5. Het huwelijk

In 2006 pakte ‘Big Brother’ uit met een wereldprimeur. Twee bewoners, Bart en Nathalie, traden tijdens het seizoen in het huwelijksbootje. Wanneer Nathalie uit het huis werd gestemd, besliste Bart haar ten huwelijk te vragen. Bart mocht een dag het huis verlaten om te trouwen met zijn Nathalie. Het huwelijksfeest vond nadien plaats in het ‘Big Brother’-huis, samen met hun medebewoners.

Helaas liep het huwelijk amper twee jaar later op de klippen.

6. Losgeslagen Javier

Een van de opmerkelijkste bewoners was, eveneens in 2006, Javier. De man zorgde al voor wantrouwen aangezien hij in het nieuws kwam als de twijfelachtige organisator van een misterverkiezing, waarbij hij een aantal mensen zou hebben opgelicht.

Die mensen startten dan ook tijdens zijn deelname een petitie om Javier uit het huis te zetten, omdat hij volgens hen geen recht had op de prijzenpot en een tv-carrière. Maar even later sloeg Javier zelf zijn ruiten in, letterlijk dan. Toen een van de bewoners grapte dat zijn sloefen in het zwembad lagen, greep Javier naar een hamer en sloeg hij er een cameraruit mee aan diggelen. Exit Javier.

7. De opstand

Bewoner Johan, die een acteur bleek te zijn, kreeg van ‘Big Brother’ de opdracht om uit te zoeken wie hen op noodrantsoen zette. Daarbij mocht hij persoonlijke bezittingen van zijn medebewoners kapot maken. Maar dat was, uiteraard, niet naar de zin van de bewoners. Daarop beslisten ze om in opstand te komen en de loft over te nemen, waar ze de opdrachtbrief van Johan aantroffen.

‘Big Brother’ had de keuze: ofwel exit Johan, ofwel exit iedereen. Uiteindelijk moest Johan z’n biezen pakken.

8. Studio Spillonimo

Steven Spillebeen, de allereerste winnaar van ‘Big Brother’, zette met zijn huisgenoot Jeroen ‘Studio Spillonimo’ op, een praatprogramma dat ze maakten voor de spiegel. Daarbij had het duo een oproep naar de buitenwereld gelanceerd: “Bezorg ons wax.” Al snel reageerden heel wat fans op de oproep en kwamen kijkers wax over de omheining gooien.

Maar daar bleef het niet bij, want enkele dagen later vloog een helikopter het ‘Big Brother’-huis die wax dropte.

9) Steven op het dak

Diezelfde Steven werd door ‘Big Brother’ onder druk gezet om zijn nominaties vroegtijdig vrij te geven. De druk werd hem te veel, en dus besliste Steven om op het dak te kruipen en zo te vluchten. Maar even later stond Steven alweer binnen. En gelukkig maar.

10. Pestgedrag transseksuele Katja

Tijd voor verandering vond ‘Big Brother’, en dus werd de transseksuele Katja geselecteerd om deel te nemen aan het vierde seizoen. Katja werd vervolgens al snel het mikpunt van spot voor bewoners Hannes en Kevin. De vrouw kreeg medicatie om haar stemmingswisselingen onder controle te houden, maar de twee mannen slaagden er toch in om de vrouw buiten te pesten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws