Ex-finaliste Liese waarschuwt Tobias en Peter in 'Big Brother': "Jullie dreigen afgestraft te worden" voetbal
voetbal

Ex-finaliste Liese waarschuwt Tobias en Peter in 'Big Brother': "Jullie dreigen afgestraft te worden"

Ex-finaliste Liese waarschuwt Tobias en Peter in 'Big Brother': "Jullie dreigen afgestraft te worden"

Volgens Liese Luwel, die deelnam aan 'Big Brother' 2021, is de tactiek van sommige deelnemers geen goede zet.

In een interview aan onze redactie bespreekt ex-finaliste Liese Luwel, die samen met ex-bewoonster Naomi Timmerman haar eigen talkshow ‘No Biggie’ opzette, het reilen en zeilen van het nieuwe ‘Big Brother’-seizoen.

Wat vind jij ervan dat Tobias, Vera, Dimi, Kristof, Salar en Peter dezelfde persoon gaan nomineren? Vind jij dit een goede tactiek?

“Ik vind persoonlijk van niet. Tijdens mijn deelname zeiden we wel eens tussendoor van: ‘Ik klik niet met die of met die’, maar ik heb altijd mijn gevoel gevolgd. Ik denk wel dat je er op een bepaald moment op afgestraft wordt als je kliekjes hebt.

Je kunt dat wel eens tactisch doen, maar niet zo snel. Doe het gewoon rustig aan. Je weet bij ‘BB’ nooit wat het gaat zijn. Wie weet wat ‘BB’ in petto heeft voor de nominaties. Misschien moet je helemaal niet nomineren en gebeurt het via het spel. En dan heeft de kijker zoiets van: hmm, die stemmen heel tactisch.”

Hoe denk jij over Vera en Dimi? Maakt een liefdesrelatie kans in zulke context?

“Ik ben niet de persoon om te zeggen of die relatie echt is of niet. Ik zie wel dat Vera echt heel veel moeite doet. Ze is heel lief voor hem en ik zie Dimi ook heel lief zijn voor haar.

Vanaf dag 11 is die relatie begonnen, wat ik persoonlijk zeer snel vind. Dat kan natuurlijk, en we weten dat een romance ook wel werkt (lacht). Ik wil zeker niet zeggen dat het puur oprecht is, maar ik wil het een beetje afwachten.”

Waarom denk jij dat jouw goede vriend Sercan het ‘BB’-huis zo snel moest verlaten?

“Natuurlijk is het niet leuk dat Sercan zo snel moest vertrekken, maar ja, hij is een heel open persoon en liet direct van zich horen. En dan heeft de kijker zoiets van: ‘oei, daar moet je mee oppassen.'

Ik denk dat Sercan nog heel veel kon laten zien, maar hij heeft zijn kop een beetje laten hangen op het moment dat hij wist dat hij genomineerd was. Dat laatste valt de kijker ook op. Momenteel stelt hij zich wel positief op.”

Grace en Tobias zijn jouw favorieten. Waarom precies?

“Zij doen het echt heel goed, vind ik. Van Grace dacht ik in het begin toen ze binnenkwam: ‘Wow, jij bent wel heel aanwezig. Dit is een zeer open iemand. Doe een beetje rustig!’ Maar later bekeek ik de livestreams en de afleveringen, en ze ligt best goed bij iedereen.

Ik heb haar nog nooit iets slechts horen zeggen over iemand. Tobias is superlief, maar hij begint nu ook een kliekje te vormen denk ik. Toch heb ik hem, net als Grace, nog niets slecht horen zeggen over iemand. Ik vind hem wel finalewaardig."

Is Tobias in het echt ook zo beheerst? Of hebben de camera’s hier iets mee te maken?

“Neen, ik denk dat Tobias echt beheerst is. Je ‘filter’ valt in het huis ook af. Je kunt misschien de eerste week wel een beetje letten op wat je zegt en doet, maar op de duur vergeet je de camera’s.

Into the moment zeg je iets en dan denk je: ‘Shit, ik had dat misschien ietsje anders moeten zeggen.’ Maar ik denk dat Tobias echt wel iemand is die gewoon heel rustig zijn woorden gebruikt. Hij zegt het elke keer juist.”

Wat vind je ervan dat Amy nu het huis heeft moeten verlaten?

“Ik snap haar nominatie. Ze heeft ook een beetje zitten stoken, maar langs de andere kant vond ik haar ook best vaak, hoe moet ik het zeggen, open. En dat is ook wel weer mooi, want ze heeft bijvoorbeeld ook meteen Salar aangesproken.

Ze is binnengekomen en is onmiddellijk naar mensen toegestapt, en dat zorgt voor strubbelingen. Daar word je op afgestraft. En als je dan tegen iemand staat die net iets minder op de achtergrond is, dan lig je er snel uit, denk ik.”

Wie zijn volgens jou de grootste kanshebbers?

“Grace en Tobias. Althans zie ik Peter ook wel ver geraken. Peter heeft charisma, is grappig en zorgt ook wel voor een beetje leven in huis. Ik vond ook wel dat Nawel de ruzie met Peter heel goed had aangepakt.

Ze is meteen naar Peter toegestapt, en Peter heeft toen alles toegegeven. Dus hij is wel eerlijk. Hij is gewoon een karakter waarvan je denkt: ‘Goh, leuke kerel.’"

Hoe heb je de eerste aflevering beleefd?

“Dat was heel moeilijk voor me, ook de aanloop naar het nieuwe seizoen. Ik had echt heel felle heimwee, niet normaal. Ik wilde niet dat het nieuwe seizoen zou starten. Dat was ons huis, en dat is nu helemaal vernieuwd.

Het was wel gek om te zien hoe nieuwe mensen het huis betraden. Pas na de eerste aflevering heb ik het echt kunnen loslaten. Dan had ik zoiets van: ‘Ok, het is gedaan.’ Ik heb nu niet meer het gemis dat ik eerst voelde. Het heeft lang geduurd, maar ja. Je probeert bovendien constant te vergelijken met ons seizoen, maar eigenlijk is alles nu anders.”

Populair

Laatste nieuws