Hevige discussie tussen Joos en Vandenbempt in Extra Time: "Echt ongelofelijk" voetbal
voetbal

Hevige discussie tussen Joos en Vandenbempt in Extra Time: "Echt ongelofelijk"

Hevige discussie tussen Joos en Vandenbempt in Extra Time: "Echt ongelofelijk"

Maandagavond blikte men in Extra Time terug op het voorbije voetbalweekend in België en het buitenland. Het moment van de week van Filip Joos leidde aan het begin van de uitzending meteen tot een stevige discussie aan tafel.

Joos stak een pluim op de hoed van Stuart Atwell, de scheidsrechter die tijdens Chelsea-Manchester United geen strafschop gaf na hands van Callum Hudson-Odoi. Over die beslissing was de voorbije dagen veel te doen. Niemand begreep waarom Manchester United geen strafschop kreeg, maar Joos wél.

“Ik vind het zeer mooi. Eigenlijk is er geen twijfel mogelijk en is dit een penalty. Maar de scheids blijft bij zijn beslissing. Een beslissing uit de oude doos. Dit was zó onopzettelijk en dat zag de ref. Iemand met een eigen visie, die durft te rebelleren tegen een onzinnig reglement. Atwell is een held”, aldus Joos.

Vandenbempt begrijpt er niets van

Collega-journalist Peter Vandenbempt wist niet waar hij het had: “Dus jij pleit ervoor dat scheidsrechters de regels niet meer volgen en fluiten zoals ze dat zelf willen? Dan zijn we wel heel ver van huis”, trok Vandenbempt serieus van leer. “Het kan zijn dat ik de regels rond buitenspel maar niets vind, en dat ik daar dan een eigen interpretatie van maak.”

“Neen, buitenspel is exact en wetenschappelijk te bewijzen”, pikte Joos in. “Twee jaar geleden was dit geen strafschop en daarom vind ik het knap dat de scheids deze beslissing durft te maken”, voegde hij er nog aan toe. Vandenbempt was het daar absoluut niet mee eens en maakte dat meteen duidelijk: “Er is een nieuwe regel. Allez, Filip… Ik vind dit echt ongelofelijk.”

“Een scheidsrechter wordt op het veld gezet om de regels te respecteren. Die kan niet zomaar beslissen om eens als twee jaar geleden te gaan fluiten. Als je die ingesteldheid doortrekt in onze maatschappij, dan gaan we wat krijgen”, besloot Vandenbempt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws