Jan Vertonghen moet op de blaren zitten na fysieke aanvaring: "Hij is te ver gegaan"

230905janvertonghenphotonews
Jan Vertonghen heeft zich niet bepaald populair gemaakt met zijn gedrag tijdens de match van KRC Genk tegen Anderlecht. Aan het einde van de match kwam het zelfs tot een fysieke aanvaring met 'Head of Football' Dimitri de Condé. De twee zouden het inmiddels bijgelegd hebben, maar verschillende analisten halen nu ook uit naar de Anderlecht-kapitein.
Jan Vertonghen en Dimitri de Condé hebben het naar eigen zeggen bijgelegd nadat ze na de match van Genk tegen Anderlecht in de clinch gingen met elkaar. "Er zijn gisteren in de emotie tijdens en na de wedstrijd veel zaken gebeurd die niet hadden moeten gebeuren, ook langs mijn kant. Ik heb met Dimitri de Condé gesproken, de kous is af", schreef de Anderlecht-kapitein op X, het vroegere Twitter.
Ook De Condé liet weten dat het incident achter hem ligt. "Er is een gesprek geweest, als volwassen mensen. De plooien zijn gladgestreken. Zand erover", klonk het. Toch krijgt Jan Vertonghen nog heel wat kritiek te slikken. Onder meer Arnar Vidarsson uitte zijn ongenoegen maandag bij 'Extra Time'.

Geen goed voorbeeld

"Ik wist zelf ook wel iets af van 'matennaaien' op het veld, maar voor mij is hij te ver gegaan", aldus de IJslander. Ook Franky Van der Elst reageerde fel bij Eleven/DAZN. "Dat vind er toch over. Het is niet het goede voorbeeld, ook als kapitein moet je dat niet doen. Het is een onnodige actie. Alles onder het mom van 'ik ben een winnaar', ik vind dat dat niet kan", zei Van der Elst.