Zware financiële klap voor KRC Genk dreigt: "Kan paar tientallen miljoenen kosten" voetbal
voetbal

Zware financiële klap voor KRC Genk dreigt: "Kan paar tientallen miljoenen kosten"

Zware financiële klap voor KRC Genk dreigt: "Kan paar tientallen miljoenen kosten"

De bekerzege van KRC Genk wordt de Limburgse topclub zowat door iedereen gegund. Omdat het naast sportief succesvol tegelijkertijd ook een voorbeeldclub is op financieel vlak. Alhoewel...

Peter Vandenbempt doet bij Sporza namelijk een boekje open over de financiële gang van zaken: "Tussen de prijzen door mogen we niet vergeten dat ze wereldtoppers zoals Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne voor veel geld hebben doorverkocht."

"Waardoor KRC Genk ook financieel samen met Club Brugge tot de allerbeste leerlingen van de klas behoort: stevige oorlogskas, er zijn geen schulden bij Genk, er is ook geen wilde weldoener nodig uit het binnen- of buitenland."

Maar toch ziet Vandenbempt een serieus obstakel. "Overigens is het wel opmerkelijk dat KRC Genk nog altijd een vzw is, wat wel een probleempje zou kunnen zijn. Met bijvoorbeeld een recordwinst van 30 miljoen vorig jaar, de fiscus zit daar wel achteraan en dat kan een paar tientallen miljoenen kosten bijvoorbeeld."

Discussie

En dat zou uiteraard een zware opdoffer zijn voor de bekerwinnaar. "Dat is natuurlijk nog een lange discussie. Want het heeft dik 30 miljoen euro verdiend, maar als vzw wil Genk geen vennootschapsbelasting betalen", stelt de analist daar toch vragen bij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws