Aan zee is het 10 graden (!) kouder dan in het binnenland, maar: Vanaf dan wordt het warmer aan de kust Weer
Weer

Aan zee is het 10 graden (!) kouder dan in het binnenland, maar: Vanaf dan wordt het warmer aan de kust

Aan zee is het 10 graden (!) kouder dan in het binnenland, maar: Vanaf dan wordt het warmer aan de kust

Het is aan de kust tien graden kouder dan in het binnenland. Journalist Marijn Peters legt op HLN uit hoe dat komt.

De reden is een zeebries aan de kust. "Zoals de naam al doet vermoeden is de zeebries of zeewind een weerfenomeen dat zich vooral voordoet in de kustregio", klinkt het. Al reikt hij soms ook enkele tientallen kilometers ver tot in het binnenland. Een zeebries ontstaat door het verschil in temperatuur tussen de koude zee en het warme vasteland."

"Vaak hebben kustgangers en -bewoners er genot van zo’n zeebries. Maar in de lente en bij de start van de zomer is die verkoelende zeebries echter minder welkom. Hij zorgt er dan voor dat de kustregio de zomerse maxima vaak misloopt. Het kan dan in het binnenland 25 °C zijn, terwijl het aan de kust amper 15 °C is", klinkt het.

Warmer

Gelukkig is er beterschap op komst aan de kust. De wind gaat meer naar het oosten draaien. Daardoor zal het ook aan zee opwarmen. De temperaturen zullen daar vanaf donderdag ook boven de 20 graden uitkomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws