Bram Verbruggen waarschuwt voor intense buien maar: "Vanaf dan wordt het opnieuw beter weer" Weer
Weer

Bram Verbruggen waarschuwt voor intense buien maar: "Vanaf dan wordt het opnieuw beter weer"

Bram Verbruggen waarschuwt voor intense buien maar: "Vanaf dan wordt het opnieuw beter weer"

We blijven deze week nog in wisselvallig weer zitten. Maar VRT-weerman Bram Verbruggen heeft ook goed nieuws te melden voor de periode daarna.

"Ook vandaag blijven we nog in dat wisselvallige weer zitten. We krijgen een afwisseling van zon en wolkenvelden, met lokaal nog enkele buien. Ze zullen minder talrijk zijn dan maandag, en ze zullen ook niet zo intens zijn, maar op sommige plaatsen gaan we de paraplu moeten opendoen bij temperaturen rond de 21 graden. De meeste zon is voor de kuststreek", aldus Verbruggen.

"Ook woensdag gaan we wel wat wolken over ons heen krijgen. En uit sommige van die wolken zullen buien vallen, die lokaal ook intens kunnen zijn. De buien trekken van west naar oost, met ervoor en erna mooie opklaringen. De temperaturen hangen dan rond de 19 graden, met een goed voelbare wind uit het westen."

Kwakkelweer

"Een nieuw lagedrukgebied komt er dan ook al aan. Dat is dan voor donderdag en vrijdag, met bijbehorende storing. Dat brengt dan veel wolken met zich mee en ook lange periodes van regen, vooral in het westen van het land kan er 20 tot 30 liter water per vierkante meter vallen. De temperatuur schommelt dan rond de 20 graden."

"Dan ziet het weekend er toch wel wat beter uit. Zaterdag krijgen we zon en wolken met aan de zee en in de Ardennen nog een kleine bui maar elders droog bij 21 graden. En ook zondag ziet er goed uit met 21 graden en een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een beetje kwakkelweer dus deze laatste week van de schoolvakantie, maar volgende week ziet er dan toch weer wat beter uit", besluit de VRT-weerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws