HET WEER - Vanaf dan gaan de temperaturen omhoog Weer
Weer

HET WEER - Vanaf dan gaan de temperaturen omhoog

HET WEER - Vanaf dan gaan de temperaturen omhoog

Het weerbeeld in België toont de komende dagen een wisselvallig patroon met verschillende weersomstandigheden. Vanochtend trekken er vanuit het noorden buien over het land, die ten zuiden van Samber en Maas winters kunnen zijn. In de namiddag wordt het droger met meer opklaringen, hoewel in het zuiden buien kunnen aanhouden. De temperaturen variëren van 6 graden in de Hoge Venen tot 12 graden elders, met een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.

Zondagnacht blijft het droog met brede opklaringen, maar in de Ardennen kan mist ontstaan die mogelijk aanvriest. De temperaturen dalen naar -1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Maandagochtend start helder, behalve in de Ardennen waar lage bewolking voorkomt. Later op de dag kan het wisselend bewolkt worden met enkele buien, soms als smeltende sneeuw in de Ardense hoogten.

Dinsdag nadert een storing het westen, wat zwaarbewolkt weer met regen of buien brengt, terwijl het oosten mogelijk droog blijft met opklaringen. Temperaturen variëren van 5 tot 10 graden, met een versterkende wind aan de kust tegen de avond.

Woensdag en donderdag brengen wisselvallig weer, met kans op regen of winterse buien, vooral in de Ardennen. De maxima liggen tussen 3 en 12 graden, afhankelijk van de regio.

Vrijdag en zaterdag wordt het zachter met zuidelijke tot zuidwestelijke winden. Hoewel het bewolkt blijft, stijgen de temperaturen tot 15 graden op zaterdag, met kans op lichte neerslag.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws