Hoelang kunnen we genieten van het prachtige nazomerweer? "Vanaf dan zakt het kwik opnieuw drastisch" Weer
Weer

Hoelang kunnen we genieten van het prachtige nazomerweer? "Vanaf dan zakt het kwik opnieuw drastisch"

Hoelang kunnen we genieten van het prachtige nazomerweer? "Vanaf dan zakt het kwik opnieuw drastisch"

Deze week krijgen we heerlijk nazomerweer met temperaturen die richting de 30 graden gaan. Maar hoelang gaan we van dat mooie weer kunnen genieten? Dat vertelt David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

Deze week kunnen we genieten van een heerlijk nazomerweer. En dat blijft al zeker een tijdje zo. "We zijn vertrokken voor een heel mooie week met temperaturen van 26 en 27 graden. Volgens de laatste voorspellingen wordt het woensdag en donderdag zelfs 28 tot 29 graden in het centrum van het land", vertelt VTM-weerman David Dehenauw.

"De meteorologische herfst is begonnen, maar je mag het gerust zomerweer noemen, een nazomer dus", aldus Dehenauw. Al kunnen er ook intense buien vallen. "Een onweersbui valt deze week weliswaar niet uit te sluiten, maar dat zal plaatselijk zijn", zegt de weerman.

Opnieuw lagere temperaturen

En ook volgend weekend en de maandag erna kunnen we normaal nog genieten van prachtig zomerweer. "Dan wordt het ook mooi, maar er is wel een grotere kans op een bui of onweer. Daarna zakt het kwik opnieuw naar zo’n 22 graden", aldus de VTM-weerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws