KMI waarschuwt opnieuw voor storm- en wateroverlast: "Noodnummer 1722 geactiveerd" Weer
Weer

KMI waarschuwt opnieuw voor storm- en wateroverlast: "Noodnummer 1722 geactiveerd"

KMI waarschuwt opnieuw voor storm- en wateroverlast: "Noodnummer 1722 geactiveerd"

Het KMI heeft code geel afgekondigd voor het westen van het land. Inmiddels werd ook de hulplijn 1722 voor storm- en wateroverlast geactiveerd.

Het KMI waarschuwt voor felle buien en veel neerslag in het westen en het noordwesten van het land. Vooral in West-Vlaanderen verwacht het KMI 10 tot 20 l/m² tot het begin van de namiddag. Rekening houdend met de neerslag van gisteren en de voorbije nacht (5-15 l/m²) kan een totaal van 35 l/m² in (minder dan) 24 uur op sommige plaatsen worden bereikt, waardoor momenteel code geel van kracht is.

Door het voorspelde slechte weer in West-Vlaanderen is ook de hulplijn 1722 voor storm- en wateroverlast geactiveerd. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het nummer 1722 is bedoeld voor niet-levensbedreigende zaken, zoals storm- of waterschade waarvoor de brandweer moet langskomen. Op die manier kan de noodlijn 112 voorbehouden blijven voor mogelijk levensbedreigende situaties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws