Adrie van der Poel maakt zich bedenking bij zoon Mathieu: “Zou niet gezond zijn” Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel maakt zich bedenking bij zoon Mathieu: “Zou niet gezond zijn”

Adrie van der Poel maakt zich bedenking bij zoon Mathieu: “Zou niet gezond zijn”

Neen, het was niet het seizoensbegin waar Mathieu van der Poel op gehoopt had. In Heusden-Zolder stapte hij na 45 minuten zelfs uit de race. Zijn vader Adrie van der Poel zoekt naar een verklaring.

"Hij heeft eigenlijk geen fatsoenlijke wedstrijd meer kunnen rijden sinds de Tour de France", zegt Adrie in een gesprek met Sporza. "Parijs-Roubaix ging nog aardig, maar daar zagen we ook niet de super-Mathieu. Na zijn val verliep de voorbereiding op het veldritseizoen met horten en stoten. Ik denk dat hij momenteel een maand achterloopt.”

"Misschien moet hij zijn ambities bijschaven, daar is niets mis mee”, zegt Adrie. “Zeker niet als je weet van waar hij komt. Het zou niet gezond zijn om het te forceren. Als je last hebt, moet je voorzichtig zijn.”

"Mathieu mag zich vooral niet laten opjagen”, merkt van der Poel sr. nog op. “Misschien moet hij eens tevreden zijn met een 5e plek. Het WK blijft het hoofddoel, maar er zijn ergere dingen in de wereld als hij er niet mee zou kunnen doen voor de overwinning. Dat zien we wel", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws