Altijd op het podium: Dít eet Evenepoel keer op keer vlak voor tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Altijd op het podium: Dít eet Evenepoel keer op keer vlak voor tijdrit

Altijd op het podium: Dít eet Evenepoel keer op keer vlak voor tijdrit

Remco Evenepoel is als wereldkampioen tijdrijden een echte topper tegen de klok. Toch wist hij zijn laatste tijdrit van het seizoen niet te winnen.

In de Chrono de Nations was hij een twintigtal seconden trager dan supertalent Joshua Tarling. We kregen zondag via YouTube - waar Evenepoel sinds kort zelf filmpjes op maakt - te zien hoe de wereldkampioen zich voorbereidt op zo’n race tegen de klok.

Hij vertelt dat hij al jaren hetzelfde ontbijt eet wanneer hij een tijdrit moet afwerken: “Al sinds de junioren eet ik hetzelfde voor een tijdrit: wat pistoletjes met frambozenjam, een banaan, wat honing, een halve liter Fanta en wat plakjes kip.”

En dat ontbijt loont ook: “Een goede maaltijd, want sinds ik dit eet, ben ik bijna nooit naast het podium gevallen in de tijdrit!” Maar de winst zat er in Frankrijk dus niet in: “Ik mag blij zijn, omdat ik niet sneller had kunnen gaan. Nu is het tijd voor vakantie, dus tot volgend seizoen!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws