Belgisch supertalent volgend jaar mogelijk nieuwe meesterknecht voor Evenepoel: “In grote ronde”

230905remcoevenepoel
Het is nog steeds niet duidelijk waar de toekomst van Remco Evenepoel ligt. Door de fusieperikelen kan hij in de toekomst aansluiten bij ‘Soudal-Visma’, maar hij zou bijvoorbeeld ook naar INEOS Grenadiers kunnen trekken.
Evenepoel is natuurlijk niet de enige renner die onzeker is over zijn toekomst bij - nu nog - Soudal Quick-Step. Dat geldt namelijk voor alle coureurs van de ploeg van Lefevere, ook voor de talenten die volgend jaar aan hun eerste profjaar zullen beginnen.
Eén van hen is William Junior Lecerf, die afgelopen weekend de Ronde van Lombardije voor beloften won: “Ik dacht niet dat 2023 zo goed zou zijn.” Lecerf werd dit seizoen ook achtste in de Giro en vijfde in de Ronde van de Toekomst: “Ik werd steeds beter en dat is ook mijn doel.”
“Overal waar ik dat echt wilde, reed ik een goed klassement”, aldus het supertalent bij Wielerverhaal. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de profs: “Ik wil er in 2024 meteen staan. Stiekem hoop in op een grote ronde, want zo’n ervaring maakt je sterker.” Mogelijk zien we hem volgend jaar dus als meesterknecht voor Evenepoel aan het werk.