Domper voor Van der Poel: Pogacar wrijft zich in de handen met oog op WK Wielrennen
Wielrennen

Domper voor Van der Poel: Pogacar wrijft zich in de handen met oog op WK

Domper voor Van der Poel: Pogacar wrijft zich in de handen met oog op WK

Het is nog even wachten voor we de renners weer aan het werk zullen zien op de weg. Na een lang seizoen - met onder meer de Olympische Spelen - zal op 29 september het WK gereden worden.

Het wereldkampioenschap zal dit jaar plaatsvinden in het Zwitserse Zürich. Daar gaan we op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel, maar het lijkt niet evident te worden voor de Nederlander om zichzelf op te volgen.

Donderdag pakte de organisatie uit met het parcours voor het WK. De mannen krijgen maar liefst 4470 hoogtemeters voorgeschoteld. Om dat even in context te plaatsen: de Amstel Gold Race telt ongeveer 2.000 hoogtemeters, de Ronde van Lombardije 4.400.

Het is dus een parcours op maat van de punchers en klimmers, maar als we naar de tendens van de afgelopen seizoen kijken is er eigenlijk maar één echte topfavoriet: Tadej Pogacar. Het zwaartepunt ligt trouwens in het begin van de lokale ronde van 26,8km met de Zürichbergstrasse (1,1 km aan 8%) en Witikon (2,3 km aan 5,7%).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws