Échte reden voor trip van Van Aert naar Colombia onthuld: “Het slaat nergens op…”

231113woutvanaert
Wout van Aert was vorige week in Colombia om de Gran Fondo van Rigoberto Uran af te werken.
Hoeveelste hij geworden is weten we niet, maar dat is eigenlijk ook niet zo belangrijk. Veel interessanter is de vraag waarom Van Aert juist naar Colombia is gegaan. Hans Vandeweghe probeerde daar bij De Morgen een antwoord op te vinden: “Wat deed Van Aert in godsnaam op dat moment van het jaar bij een wielertoeristentocht in Colombia?”
“Wat zal het zijn, een jetlag van acht uur? Dat alleen al overbruggen en daarna ter plekke een beetje rondrijden op wegen die hij niet kent. Dan die verplichte nummers zoals in maatpak met vlinderdas een dansje moeten placeren met een rosse van daarachter”, aldus Vandeweghe. “En gisteren die gran fondo. Vervolgens terugvliegen na een dag of acht…"
“Dus als je die jetlag hebt verteerd, je een tweede op je nek halen”, snapt hij de beslissingen van Van Aert duidelijk niet. “Ook trainingstechnisch slaat dit nergens op… Dus er is maar één hele goede reden voor Wout van Aert om tegen alle wetten, regels en logica in naar Colombia te vliegen en die is niet dat hij daarvoor goed betaald kreeg.”

Ontdekken

Toch ziet Vandeweghe ook een ander aspect dat allicht heeft meegespeeld in de beslissing van de Jumbo-Visma renner: “Hij fietst gewoon graag, liefst op onbekende wegen, in streken waar hij nog nooit was. Graag doen wat je doet, blij zijn met wat je al hebt, het is het recept voor een lange en gelukkige carrière. En als hij volgend jaar die twee klassiekers wint die hij nog nooit heeft gewonnen, dan weten we hoe dat komt: allen naar Colombia!”