“Een complete mismatch”: Dít is de enige reden dat Jumbo-Visma wil fuseren met Soudal Quick-Step Wielrennen
Wielrennen

“Een complete mismatch”: Dít is de enige reden dat Jumbo-Visma wil fuseren met Soudal Quick-Step

“Een complete mismatch”: Dít is de enige reden dat Jumbo-Visma wil fuseren met Soudal Quick-Step

Het onderwerp introduceren is allicht niet meer nodig. Je weet inmiddels wel dat er een mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step op tafel ligt.

Er zijn al heel wat wielerkenners die zich uitgelaten hebben over de kwestie. Maandag deed ook de gerenommeerde journalist Thijs Zonneveld dat. Dat Soudal Quick-Step met Jumbo-Visma wil fuseren snapt hij, maar in de omgekeerde richting heeft hij meer moeite om dat te begrijpen.

“Bij Jumbo-Visma is alles wetenschappelijk en tot in de details geregeld. Bovendien zijn ze best transparant en is het helder qua communicatie”, opende hij bij de podcast In het Wiel. “En dan heb je aan de andere kant de gesloten Wolfpack. Daar zijn ze meer van 'wij tegen de rest van de wereld’.”

“Ze zijn er ook goed mee geworden, maar de laatste jaren zijn ze ook veel op zichzelf gericht en om zich heen aan het schoppen. Die moeten juist fuseren met een formatie die dat totaal niet heeft”, heeft de Nederlander duidelijk zijn bedenkingen bij de situatie.

Mismatch

Hij denkt dat het echt een noodoplossing is voor Jumbo-Visma om met Patrick Lefevere rond tafel te zitten: “De enige reden voor Jumbo-Visma om met Soudal Quick-Step samen te gaan is dat ze geen optie zien om een andere sponsor aan te trekken. Zowel in cultureel als sportief opzicht is het een complete mismatch!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws