Emotionele Annemiek van Vleuten (40) kan tranan niet bedwingen: “Dat wil ik helemaal niet!” Wielrennen
Wielrennen

Emotionele Annemiek van Vleuten (40) kan tranan niet bedwingen: “Dat wil ik helemaal niet!”

Emotionele Annemiek van Vleuten (40) kan tranan niet bedwingen: “Dat wil ik helemaal niet!”

Annemiek van Vleuten is aan haar laatste dagen als profwielrenster bezig. Na dit seizoen hangt ze haar koersfiets definitief aan de haak.

Eerder onthulde ze al wat ze na haar carrière zal doen. Voor aanvang van de tweede rit van de Simac Ladies Tour - haar laatste koers - gaf ze een persconferentie en daar vloeiden er toch wat tranen. “Het is hartstikke mooi dat mijn laatste koers zo dichtbij huis is.”

Van Vleuten had het natuurlijk niet alleen over de Simac Ladies Tour, maar ook over de rest van haar rijkgevulde carrière. Het staat echt wel vast dat ze haar laatste seizoen afgewerkt heeft: “Ik moet er nu ook niet aan denken om nog een jaar door te gaan, want ik heb het wielrennen wel uitgespeeld!”

De tranen begonnen te vloeien toen een journalist vroeg wanneer het besef begon in te dalen dat ze straks geen prof meer is: “Het hele jaar was het laatste jaar, maar dat gevoel heb ik gelukkig heel lang kunnen uitstellen. Die dag dat ik wegging uit Livigno - (waar ze haar oefenstages afwerkte, red.)… Ach, nu schiet ik weer vol. Dat wil ik helemaal niet!”

Huilend op de fiets

“Al voor de Tour de France besefte ik dat het mijn laatste grote doel was dat ik had voorbereid. Dat zegt genoeg dat ik daarvan vol schiet... Niet omdat ik die niet heb gewonnen, maar ik heb het zó mooi gevonden om elke keer een plan te smeden", aldus een emotionele Van Vleuten.

“Het overvalt me soms dat ik niet meer naar Livigno zal terugkomen. Op die plek heb ik zoveel mooie doelen voorbereid en ook bereikt… Toen ik daar wegfietste, kon ik niet stoppen met huilen. Die tranen zeggen dat ik het vastbijten in al die grote doelen mooi heb gevonden. Het beste uit mezelf halen, dát zal ik het meeste missen", sluit ze af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws