Evenepoel wil bondgenootschap sluiten tegen Jumbo-Visma: Ayuso reageert meteen Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel wil bondgenootschap sluiten tegen Jumbo-Visma: Ayuso reageert meteen

Evenepoel wil bondgenootschap sluiten tegen Jumbo-Visma: Ayuso reageert meteen

In de Ronde van Spanje moeten er nog een heel pak zware ritten afgewerkt worden. Het belooft dus nog een felle strijd te worden op de flanken van bergen als de Tourmalet en de Angliru.

Dinsdag stond er een tijdrit op het programma, maar voor aanvang van die race tegen de klok liet Remco Evenepoel zich al eens uit over het verdere verloop van de Vuelta: “Het kan nog interessant worden als renners als Mas, Ayuso en Almeida nog wat langer blijven meedoen in de klassementsstrijd.”

“Dan kunnen zij heel belangrijk worden. Als er zich problemen voordoen, kunnen we die samen proberen op te lossen. We moeten een manier vinden om het samen tegen Jumbo op te nemen”, citeert De Standaard Evenepoel. “We bekijken het dag per dag, maar ik ga niet liegen…”

“Het zou me niet slecht uitkomen als renners als Almeida er na de tijdrit en ook na ritten 13 en 14 nog goed voor staan!”, laat de wereldkampioen tijdrijden weten dat hij graag een alliantie wil vormen tegen het blok van Jumbo-Visma. Ayuso reageerde inmiddels al op dat plannetje.

UAE

Het toptalent van UAE ziet het plan van Evenepoel niet echt zitten: “We hebben dezelfde doelen… Als ik in een situatie kom dat ik met Remco de Jumbo’s op achterstand kan rijden, dan zal ik dat natuurlijk niet nalaten.” Maar echt samenwerken met Evenepoel om hen uit te schakelen zit er toch niet in, dat laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad.

“Dat geldt ook voor de situatie waarin ik met Roglic of Vingegaard weg ben en een gat heb geslagen op Evenepoel. Soms is het interessant om samen te werken, maar uiteindelijk zijn we allemaal rivalen van elkaar”, laat Ayuso er geen twijfel over bestaan. Het beloven zonder twijfel nog interessante weken te worden!

Populair

Laatste nieuws