Froome grijpt na jaren leed drastisch in: “Terug meedoen voor Tour-klassement!” Wielrennen
Wielrennen

Froome grijpt na jaren leed drastisch in: “Terug meedoen voor Tour-klassement!”

Froome grijpt na jaren leed drastisch in: “Terug meedoen voor Tour-klassement!”

Chris Froome (38) heeft sinds zijn zware val in de voorbereiding op de tijdrit van de Dauphiné van 2019 nooit zijn gewenste niveau nog gehaald.

De viervoudige Tour-winnaar maakte in 2020 de overstap van de INEOS Grenadiers naar Israel-Premier Tech, waar hij heel wat klachten ondervond. Dat onthulde hij bij Cyclingnews. Vooral de bron van die klachten doet de wielerfans toch opschrikken.

Froome kreeg de afgelopen jaren al na twee à drie uur op de fiets last van zijn rug: “Eerst dacht ik dat het het zadel was… Maar toen begon ik me vragen te stellen bij mijn positie op de fiets. Ik had nog één van mijn oude fietsen uit mijn tijd bij INEOS, dus ik kon de twee verschillende fietsen vergelijken.”

“Ik ontdekte dat er een verschil was in de reach (de afstand tussen de punt van het zadel en het stuur).” En dat verschil is verbazingwekkend groot: “Bij mijn nieuwe fiets was deze drie centimeter langer! Maar nu hebben we veranderingen doorgevoerd...”

Tour de France

Maar wat voor veranderingen hebben ze dan juist doorgevoerd?: “Wat de zadelhoogte betreft, gaat het op meer dan centimeters. En bij de reach gaat het ook om heel veel. We hebben het hier niet over millimeters. Dit is iets positiefs voor mij, ik merk dat het me veel motivatie geeft!”

“Het kan namelijk een onderdeel zijn van de puzzel, een missend stukje, in de verklaring voor het niet behalen van het gewenste niveau”, verklaart hij. En dat niveau wil Froome graag weer bereiken in de Tour de France.

“Als ik terug kan keren naar de Tour de France en erbij kan zijn als de wedstrijd selectief wordt, of dat nu is om weer een rit te winnen of zelfs proberen voor een klassement te gaan, voor welke positie dan ook… Dat zou een droom zijn”, sluit de Zuid-Afrikaanse Brit af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws