Jonas Vingegaard doet onthulling: “Gelukkig werd dát moment niet gefilmd” Wielrennen
Wielrennen

Jonas Vingegaard doet onthulling: “Gelukkig werd dát moment niet gefilmd”

Jonas Vingegaard doet onthulling: “Gelukkig werd dát moment niet gefilmd”

In de Ronde van Spanje zwaait Jumbo-Visma de plak. Alles lijkt er op te wijzen dat ze de Vuelta zullen winnen, maar toch hebben ze ook al de nodige portie tegenslag gehad.

Zo was Jonas Vingegaard in de eerste week wat ziek. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar kennelijk hield de Tour-winnaar de schijn hoog. Op de rustdag onthulde hij op een persconferentie dat hij tijdens één van de ritten moest stoppen om een grote boodschap te doen.

“Ik had meer last van een maagbacterie dan ik toen heb laten merken. Ik heb er nu geen last meer van, maar in de eerste week wel. En ja, ik heb een Dumoulintje gedaan!” Hij doelt natuurlijk op het moment dat Tom Dumoulin hetzelfde overkwam in de Giro van 2017.

“Het was niet het meest trotse moment in mijn carrière. Het gebeurde wel maar één keer. En gelukkig was het de volgende dag een rustige etappe”, verklaart de Tour-winnaar. “Als dat niet het geval was geweest, had ik het klassement kunnen verliezen.

Op beeld

“Na wat ik heb meegemaakt, ben ik blij dat ik nog in de wedstrijd zit!”, sluit Vingegaard af. “Tijdens de Tour waren er waarschijnlijk camera's geweest die het hadden gefilmd, maar gelukkig was dat hier niet het geval. Het gebeurde gewoon tijdens de uitzending, maar volgens mij heeft niemand het opgemerkt!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws