José De Cauwer haalt Belgen onderuit na WK: "Dat was een grote overschatting" Wielrennen
Wielrennen

José De Cauwer haalt Belgen onderuit na WK: "Dat was een grote overschatting"

José De Cauwer haalt Belgen onderuit na WK: "Dat was een grote overschatting"

José De Cauwer spaarde zijn kritiek in De Afspraak op de Belgische WK-selectie en bondscoach Sven Vanthourenhout niet.

"De overschatting van maar één kopman te hebben, is als tegen de Rode Duivels zeggen dat Romelu Lukaku de enige is die een doelpunt mag maken, niemand anders", aldus De Cauwer.

"Dan is het voor de concurrentie heel makkelijk om te controleren, want er mag toch niemand anders scoren. Dat was nu het verhaal. Als je op die manier vertrekt, moet je de koers hard maken onderweg. En wanneer je dan van tactiek moet veranderen, heb je al een deel van je renners opgesoupeerd en kun je niet meer terug", zei De Cauwer.

"Ze hebben zich allemaal ongelooflijk gesmeten, maar zo win je geen koersen. Je moet denken, kijken, de concurrentie gebruiken. We waren veel te gretig. Op tactisch vlak geef ik de Belgen 5 op 10, de bondscoach ook."

"Remco Evenepoel is ook zo onder druk gezet dat hij het te goed heeft willen doen. Dat is het gevaar van een WK in eigen land, met al die titels in de kranten ook. Er was zelfs even discussie of hij wel mocht meerijden. Hij heeft er alles aan gedaan om punten te scoren en die heeft hij nu."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws