Jumbo-Visma reageert verrassend op betichting van mechanische doping: “Benarde positie” Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma reageert verrassend op betichting van mechanische doping: “Benarde positie”

Jumbo-Visma reageert verrassend op betichting van mechanische doping: “Benarde positie”

Het nieuws verspreidde zich maandag als een lopend vuurtje. In een podcast van RMC haalde Jérome Pineau zwaar uit naar Jumbo-Visma door hen te beschuldigen van het gebruik van mechanische doping.

Pineau deed uitspraken als “Op de Col de Spandelles gaat Kuss tien seconden vooruit zonder te trappen!“ en “Kuss rijdt bij zijn versnelling tien kilometer per uur rapper, hoe kan je dat verklaren?!” In eerste instantie wilde Jumbo-Visma niet reageren op de aantijgingen.

Maar nadat L’Équipe en enkele Belgische en Nederlandse media het nieuws verspreidden, voelden ze zich toch genoodzaakt om een reactie te geven. Het was Merijn Zeeman die het woord nam en de sportief directeur spaarde de Pineau echt niet.

“Commentaren van een 'manager' die in 2022 meerdere renners en stafleden contracteerde en waarvan bleek dat hij iedereen voor de gek hield en die mensen in een benarde positie bracht?”, doelt Zeeman al spottend op het compleet mislukte Paris Cycling-project van Pineau.

Aanval

“Kan die persoon over anderen praten?”, klonk de korte reactie van de Jumbo-Visma directeur. Zeeman kiest er dus niet voor om het echt over de aantijgingen te hebben, maar - toch enigszins verrassend - wel om de verspreider van het gerucht ‘aan te vallen’ voor iets dat compleet naast de kwestie is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws