Lotte Kopecky doet onthulling over dopinggebruik: “Een nachtmerrie, twee jaar aan de kant…” Wielrennen
Wielrennen

Lotte Kopecky doet onthulling over dopinggebruik: “Een nachtmerrie, twee jaar aan de kant…”

Lotte Kopecky doet onthulling over dopinggebruik: “Een nachtmerrie, twee jaar aan de kant…”

Lotte Kopecky heeft er een niet te evenaren jaar opzitten. De wereldkampioene op de weg werd onder meer tweede in de Tour de France, won de Ronde van Vlaanderen en maakte ook veel furore op de piste.

En op die piste wil ze in 2024 haar slag thuishalen. Volgende zomer staan de Olympische Spelen op het programma, maar Kopecky heeft haar plannen voor dat evenement toch wat moeten aanpassen. Normaal was ze van plan om deel te nemen aan de ploegkoers.

Maar haar partner - Shari Bossuyt - riskeert een dopingschorsing na een gelijkaardig verhaal als dat van veldrijder Toon Aerts. Kopecky liet zich bij Het Laatste Nieuws kort uit over dat voorval: “Ik vind het vooral jammer voor Shari. Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur… ”

“Maar stel je voor dat je niets heb misdaan maar toch voor twee jaar aan de kant wordt gezet... Dat moet een nachtmerrie zijn”, sluit de wereldkampioene af. Voor mij is dat wel ook een kans minder op een medaille in Parijs, maar ik heb nog andere kansen!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws