Na nieuw baalseizoen voor Julian Alaphilippe: “Ik moet nadenken over mijn gezondheid” Wielrennen
Wielrennen

Na nieuw baalseizoen voor Julian Alaphilippe: “Ik moet nadenken over mijn gezondheid”

Na nieuw baalseizoen voor Julian Alaphilippe: “Ik moet nadenken over mijn gezondheid”

Julian Alaphilippe was jarenlang de beste puncher van de wereld. Na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik van 2022 heeft hij zijn beste vorm niet meer te pakken gekregen.

Dit seizoen mocht de ex-wereldkampioen maar twee keer de handen in de lucht steken: in de Faun-Ardèche Classic en in de tweede etappe van de Dauphiné. “Het was een moeilijk jaar met weinig succes, maar ik heb dit seizoen veel geleerd”, liet hij optekenen bij Velo.

“Na het vorige seizoen wilde ik er alles aan doen om terug mijn topniveau te halen… En ik heb er ook alles aan gedaan! Ik moet geduld hebben en hard blijven werken. Ik ben écht gemotiveerd en doe er alles aan om mijn oude vorm terug te vinden”, toont hij nog veel ambitie.

“Ik heb de voorbije seizoenen veel geleerd, niet enkel over het wielrennen. Mijn manier van koersen ga ik alvast niet veranderen, maar ik ga mezelf wel wat minder druk opleggen. Ik wilde altijd maar winnen en op mijn beste niveau zijn, maar dat is niet altijd mogelijk.”

Gezondheid

“De zaken lopen niet altijd zoals je wil… Ik heb wat gas teruggenomen om na te denken over mijn gezondheid en terug plezier te vinden. Maar ik ben nog steeds énorm gepassioneerd en ik zal nooit opgeven. Ik zal mijn best doen om terug te winnen!”, sluit de Fransman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws