Niels Albert diep onder indruk van déze veldrijder: “Maar hij zal Van Aert niets maken!” Wielrennen
Wielrennen

Niels Albert diep onder indruk van déze veldrijder: “Maar hij zal Van Aert niets maken!”

Niels Albert diep onder indruk van déze veldrijder: “Maar hij zal Van Aert niets maken!”

Niels Albert is na zijn carrière als veldrijder aan de slag gegaan als analist. Dat doet hij onder meer bij Het Laatste Nieuws.

Deze week blikte hij vooruit naar de Exact Cross in Essen, waar Wout van Aert zijn debuut in het veld zal maken: “Komende zaterdag maakt Wout van Aert zijn rentree in het veldrijden. Sommige renners zijn op stage vertrokken, anderen zullen onderweg zijn naar de Wereldbekercross in Val di Sole.” Volgens de voormalige wereldkampioen is het nu dan ook al zeker van de Jumbo-Visma renner zal winnen.

“Op dat moment rijdt Van Aert in Essen zijn eerste cross van een nieuwe winter. En dat wordt dan waarschijnlijk een makkelijke overwinning voor Wout. Gebrek aan competitie geen bezwaar.” Wie er normaal wél aan de start zal staan is Eli Iserbyt, de beste renner van de eerste crossmaanden. Maar Albert verwacht niet dat Iserbyt Van Aert het vuur aan de schenen zal leggen.

”Wie gaat Van Aert kloppen? Eli Iserbyt zegt: ik geloof niet meer in sprookjes. Hij is degene die kleur geeft aan de cross, die elke week koers en strijd laat zien en die nooit zijn hoofd laat hangen”, strooit hij met lof voor Iserbyt, van wie hij duidelijk onder de indruk is. “Als hij niet in sprookjes gelooft, wie gaat Van Aert dan wél iets maken?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws