Niels Albert heeft dé oplossing voor drama rond Thibau Nys: “Alstublieft!”

231014nielsalbert
Er is de laatste weken bijzonder veel te doen rond de niet-deelname van verschillende veldrijders aan bepaalde Wereldbekercrossen.
Thibau Nys liet afgelopen weekend de cross in Dendermonde al links liggen. De UCI-voorzitter liet zich daar verschroeiend over uit en dreigde zelfs met het startrecht voor het WK af te nemen voor de renners die niet de volledige Wereldbeker afwerken.
Niels Albert reageerde dinsdag bij Het Laatste Nieuws: “Vraag het mij en ik keer terug naar acht wereldbekerwedstrijden. Ik zou het allemaal niet te ingewikkeld maken. Hoelang zijn we nu bezig over internationalisering? 20 jaar. En wat heeft het opgeleverd?”
“Overdrijf niet met die buitenlandse crossen, want het wordt snel kunstmatig. En voor de coureurs kost dat een hoop geld. Die verdienen liever 1.000 euro aan startgeld en premie in Essen dan dat ze er 1.000 moeten betalen aan vervoer en hotel om in Ierland te kunnen crossen”, verklaart de voormalige wereldkampioen.

Geld

“Draai of keer het zoals je wil, op het einde van de maand telt de portefeuille. Als de UCI iets wil maken van zijn Wereldbeker gaan ze uit hun pijp moeten komen.” En Albert weet ook al hoe ze dat moeten doen: “Ik heb een voorstel: geef de top tien van het eindklassement in het daaropvolgende seizoen in elke wereldbekerwedstrijd 3.000 euro extra startgeld.”
“Dat kost je per manche 60.000 euro extra, mannen en vrouwen samen. Ik denk dat de UCI dat wel kan betalen. 3.000 euro is ook voor de toppers mooi geld. Je gaat meteen effect zien: een heel grote groep renners gaat proberen in die top tien te eindigen. Er zal meer dan ooit strijd en beleving zijn in de Wereldbeker. Alstublieft!”