Ook op rustdag ongeziene chaos in de Ronde van Spanje: “Écht niet meer van deze tijd!”

230904rondevanspanjeremcoevenepoel
In de Ronde van Spanje trokken de renners afgelopen nacht richting Valladolid, waar dinsdag de tiende etappe van start gaat. Voor heel wat coureurs verliep die reis weliswaar bijzonder moeizaam.
Heel wat renners kwamen pas diep in de nacht aan in hun hotel. Eerst moest er één van de twee chartervluchten - het halve peloton, dus - door het slechte weer landen in Madrid, waarna er nog een urenlange busrit afgelegd moest worden. Onder meer Romain Bardet was niet te spreken over het voorval.
“Na een omleiding zijn we aangekomen in Madrid. Het is inmiddels middernacht en we moeten nog een aantal uur naar Valladolid”, aldus de Franse klimmer via zijn sociale media. “Dit is karma, vind ik. Vliegtuigverplaatsingen in grote ronde zijn anno 2023 echt niet meer van deze tijd!”
De grote boosdoener is voor heel wat renners natuurlijk de organisatie van de Ronde van Spanje, die in de eerste week al vaak met de vinger gewezen werd. Onder meer José De Cauwer heeft al laten weten dat hij echt niet kan snappen wat er allemaal al gebeurd is.