Patrick Lefevere is niet te spreken over zijn eigen ploeg én kopman: “Onvoldoende!” Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere is niet te spreken over zijn eigen ploeg én kopman: “Onvoldoende!”

Patrick Lefevere is niet te spreken over zijn eigen ploeg én kopman: “Onvoldoende!”

In de Ronde van Spanje heeft Patrick Lefevere met Remco Evenepoel één van de grote favorieten voor de eindwinst rondrijden.

Maar de Ronde van Spanje is natuurlijk niet de enige wedstrijd die de voorbije weken is afgewerkt. Tim Wellens wist vorige week het eindklassement van de Renewi Tour naar zijn hand te zetten. Patrick Lefevere had het bij Het Nieuwsblad over die koers.

Zijn ploeg presteerde daar toch ondermaats en wist geen enkele rit te winnen: “We hadden er links en recht wat zieken. Tim Merlier, Tim Declercq en Stan Van Tricht hadden allemaal kleine gezondheidsproblemen. Maar daar zat de mot ook figuurlijk in de ploeg.”

“Sorry, maar met de renners die wij daar aan de start hadden - ook nog Kasper Asgreen, Florian Sénéchal en Yves Lampaert - moeten we altijd ritten winnen en meedoen in het eindklassement”, haalt hij uit naar zijn eigen ploeg.

Fighting spirit

“Niks ten nadele van Tim Wellens, maar onze ploeg was sterker dan die van hem”, gaat Lefevere verder. “Het was allemaal net niet: eerst Yves en Kasper in de tijdrit, daarna Merlier die in de slotetappe moet lossen op een klimmetje waar Philipsen en De Lie wél overleven. Voor mij gaat dat over fighting spirit. In de Renewi Tour hadden we die onvoldoende!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws